KZS UPOŠTEVALA KRITERIJ ZA 1.SKL, NE PA ZA MEDNARODNA TEKMOVANJA

V 7.krogu lige Nova KBM, v soboto 24. novembra bi se v športni dvorani Šenčur morala pomeriti KK Šenčur GGD in KK Krka. Novomeščani so zaprosili, da se tekma zaradi njihovega preobsežnega urnika odigra kasneje (predlog: 1. december), kajti 22.11. igra Krka tekmo 6. kroga doma proti Sixt Primorski, 25. novembra pa tekmo ABA lige v gosteh proti Cedeviti. Prošnja sama po sebi ni sporna, vendar tekmovalne propozicije (38. člen - prosti dnevi med tekmami ) določajo upoštevanje le tekme, ki se igrajo v okviru 1. SKL, torej lige Nova KBM in ne lige ABA, ki jo KZS niti ne priznava saj je ABA liga del tekmovalnega ustroja, ki določa klube za nastop v tekmovanjih ULEB in ne FIBA. Šenčurjani se s prestavitvijo tekme niso strinjali – tudi Petrol Olimpija je zaradi zgoščenega urnika, dvoboj 5. kroga v Šenčurju odigrala manj kot 24 ur po tekmi lige ABA proti Crveni Zvezdi. Po sporočilu z obeh straneh, le to je romalo na naslov komisarja lige Nova KBM Borisa Majerja, je slednji samovoljno določil, da tekme 24. novembra ne bo. Sklep komisarja je objavljen, sporen je seveda naslednji CITAT : « da mora biti med dvema prvenstvenima tekmama ali pokalnima tekmama najmanj en dan odmora.« 

In da ne bo pomote! Med tekmo 6. kroga Krka – Sixt Primorska ter predvideno tekmo 7. kroga Šenčur GGD – Krka je natanko 49 ur razlike. Torej, 25 ur več kot narekuje 38. člen Tekmovalnih propozicij KZS. Povrhu vsega je tekma med Krko in Sixt Primorska preložena in je torej njen termin določen naknadno.

KK Šenčur ni želel škodovati KK Krka, a je 1. decembra močno oslabljen, saj bosta dva igralca sodelovala v državnih tekmah (Kosovo, BIH).

Da pa zgodbe še ni konec, pa je poskrbel kar KK Krka sam, saj je na uradni spletni strani kluba zapisal, da bo tekma 7. kroga 2. decembra, kar pomeni, da KK Krka kot gostujoče moštvo kar samo določilo, kdaj bo tekma v gosteh v Šenčurju!?

 

Vse novice / članki