ŠENČUR LASTOVKI NI DOPUSTIL VISOKEGA LETENJA

Šenčur, ki ga od prejšnjega kroga vodi Ernest Novak, je v boju ekip z doslej identičnim izkupičkom zmag in porazov (9-7) premagal Lastovko ter je zdaj boljši tudi v medsebojnih obračunih. Izbrance Andreja Žaklja je pokopala predvsem slaba prva četrtina in del druge, poraz pa je njen drugi v skupini za obstanek. 

Igralci Lastovke so tekmo slabo začeli in v prvi četrtini dosegli le sedem točk, prvo šele po petih minutah. Tudi nadaljevanje ni šlo po njihovih željah, Šenčur je prednost povišal že na 20 točk, ob koncu polčasa pa so se domači povsem vrnili v igro, saj so prostih metih Mlakarja zaostajali le še za štiri točke. Toda gosti jih bližje niso spustili. V naslednjih dveh četrtinah so večinoma vodili za približno deset točk, ko pa je Jan Špan slabe tri minute pred koncem zadel za 67:55, je kazalo, da je upov gostiteljev bolj ali manj konec. Nekaj luči na koncu tunela pa je vendarle zasvetilo minuto pred koncem, ko je bil zaostanek domačih le še sedem točk. Toda gosti so bili zbrani v končnici, spet povečali prednost in se veselili zmage.

Najboljši strelec pri domačih je bil Semen Šaškov s 15 točkami, pri gostih je s 27 točkami prednjačil Jan Špan.

V naslednjem krogu (sreda, 20. 4.) se bo Šenčur doma pomeril s Portorožem.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Andrej Žakelj, trener Lastovke:

"Čestitke Šenčur Gorenjski gradbeni družbi za zasluženo zmago. Nasprotniki so bili boljši skozi celotno tekmo. Tudi mi smo imeli dobre trenutke, a je bilo to premalo. Z mislimi smo že na naslednjih tekmah."

Ernest Novak, trener Šenčur Gorenjske gradbene družbe:

"Zadovoljen sem s pristopom, ki so ga pokazali naši fantje. Tekmo smo odigrali ekipno, kar je najbolj pomembno. Takšna igra nas krasi na zadnjih tekmah in pri njej moramo vztrajati."

LASTOVKA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 67:74 (7:21, 23:17, 14:19, 23:17)

Šaškov 15, Mlakar 13; Špan 27, Pavič 13 (6 skokov).

STATISTIKA
 

Vse novice / članki