ŠENČURJEVI MLAJŠI SELEKCIJI V BEOGRADU

Predzadnji aprilski vikend sta se dve Šenčurjevi košarkarski ekipi (U13 in U17) odpravili v glavno srbsko mesto, kjer je mladeniče čakal turnir in cel kup novih spoznanj ter izkušenj. Po dobrih šestih urah je gorenjska odprava prišla do cilja, točneje do hotela Prestige, kjer je bilo dobra dva dneva lepo poskrbljeno za slovenske goste.

Turnir v organizaciji košarkarskega kluba Plava zvezda, sicer že šesti po vrsti, je primeren za počasen zaključek sezone, hkrati pa v konkurenci s srbskimi in še nekaterimi drugimi slovenskimi klubi, daje klubskemu delu in posameznikom delno oceno minulega dela in trenutne kakovosti.

Kadeti so v prvi tekmi s 86:81 premagali domačo ekipo Plave zvezde ter se s to zmago uvrstili v finale, kjer pa so morali priznati premoč ekipe Kónjic. Precej višji igralci iz BIH so bili nekoliko pretrd oreh za Šenčurjeve vojake, ki so v finalu klonili s 57:69. Navkljub porazu pa uteha ostaja Davidu Babiču, ki je z odličnimi igrami zasluženo osvojil naziv MVP turnirja.

Komentar kapetana U17 Blaža Šimunkoviča:

"Najbolj pomembno, kar bomo odnesli od turnirja pa je, da smo se ekipno povezali in videli da z ekipno igro lahko pariramo vsakomur!"

Pionirji Šenčurja, ki so na začetku svojega igralskega razvoja, pa so v Beograd prišli po prepotrebno izkušnje, a jim kljub dvema porazoma (KK Prebold, KK Konjic), borbenosti ne gre očitati. Napredek se bo, ob takšni volji in predvidevanju, da bodo fantje ostali v košarki, poznal prej ko slej.

Po prvem tekmovalnem dnevu so imeli fantje čas za mesto Beograd.  Sprehod po centru dva milijonskega mesta je pustil izjemen vtis, še morda bolj pa pogled in obisk dveh legendarnih nogometnih stadionov ekip NK Crvena zvedza in NK Partizan.


Vse novice / članki