ŠENČUR Z ZMAGO NA VRH LESTVICE MEDNARODNE LIGE

Šenčurjani so v športni dvorani gostili avstrijski Dukes Klosterneuburg in ji z obrestmi vrnili za minimalen poraz, ki so ga doživeli oktobra nekaj kilometrov severno od Dunaja.

Že po prvi četrtini je bila namera domačinov jasna, hitro pokoriti goste, jim z dobro obrambo preprečiti pot do koša in zabeležiti novo zmago v Helios Alpe Adria pokalu. 20:9 je bil rezultat po desetih minutah in nič dobrega se ni obetalo avstrijski ekipi. Izjemno energijo v obrambnih nalogah je pokazal Jan Novak (4 ukradene žoge), soigralci so le sledili njegovemu tempu in složno polnili koš Klosterneuberga. Ob polčasu je na semaforju kazalo 44:26.

V drugem polčasu gostje niso našli protiorožja, niti strategije, ki bi jim pomagala do morebitnega preobrata. Dovolj čvrsta obramba in raznovrstni napad je Šenčur pripeljal do nove gladke zmage (75:58) in prvega mesta na lestvici skupine C. Pri Šenčurju so na igrišče stopili prav vsi igralci in prav tako vsi pripomogli k tretji zmagi v tem tekmovanju.

Naslednjo tekmo, 14. novembra, Šenčur gostuje v Brnu.

Rade Mijanović, trener KK Šenčur GGD:
"Zelo sem zadovoljen z odnosom igralcev. Imeli smo le en dan za pripravo na nasprotnika, a pokazali smo pravilen odnos že od prve minute. Čestitke tudi gostom, ki so se pošteno borili."

Jan Novak, igralec KK Šenčur GGD:
"Čestitke mojim soigralcem za odlično tekmo. Odnos je bil pravi in naša zmaga je zaslužena."

Ante Perica, trener BK Dukes Klosterneuburg:
"Igrali smo slabo. Nismo bili osredotočeni. Pogrešali smo nekaj igralcev. Šenčur je bil boljši."

Edin Bavčić, igralec BK Dukes Klosterneuburg:
"Čestitke Šenčurju za zmago. Igrali smo brez dveh igralcev in to se nam je poznalo. Smo na pol poti in videli, kako bomo reagirali na naslednjih tekmah. Želim veliko sreče tudi Šenčurju. "

Vse novice / članki