ŠENČUR OSTAJA V PRVOLIGAŠKI DRUŠČINI

Izenačena tekma dveh tekmecev, pred 500 gledalci v športni dvorani v Šenčurju,  ki sta si oba srčno želela ostati v prvoligaški konkurenci, se je zlomila v zadnji minuti in pol.

Košarkarji Term Olimia so 1:45 pred koncem povedli za pet točk (60:65) in marsikdo v dvorani v Šenčurju je že pomislil, da je tekma odločena in, da Gorenjska izgublja košarkarskega prvoligaša, kar bi bilo za dolgoletno valilnico odličnih košarkarjev alarmantno stanje. Miloš Varagič je slabo podal in gostje so imeli napad, ki ga je s osebno napako prekinil Smiljan Pavič. Jure Štruc je zadel en prosti met, na nasprotni strani pa je Varagič z veliko mero poguma zadel trojko za domači zaostanek za dve točki (63:65). Gosti so imeli napad, a je pod košem zgrešil Anže Cerkovnik, v naslednjem napadu Šenčurja, pa je Pavič iz tretjega poskusa zadel za izenačenje (65:65). Trener gostov Andrej Žakelj je zahteval minuto odmora in takoj po njej je Cerkovnik naredil korake ter ponudil Šenčurju možnost, da spreobrne potek tekme. Šenčur je imel napad, Varagič je kombiniral in skorajda izgubil žogo, ko jo je ujel Sead Hadžifejzović in tik pred iztekom napada, s t.i. »step back« korakom zadel noro trojko, ki je dvignila 350 domačih navijačev in utišala slabo stoterico navijačev iz Podčetrtka. Ostalo je še 17 sekund upanja za goste, ki pa ponovno niso uspeli metati, saj je Mensud Julevič slabo podal, gostujočo osebno napako Štruca, pa je z dvema prostima metoma kaznoval Varagič.

Šenčur GGD je v dobri minut in pol naredil delni rezultat 11:0 in v izdihljajih tekme razorožil košarkarje Term Olimia, ki so s porazom končali enoletno avanturo v prvi slovenski ligi. Šenčurjevo slavje se je začelo in verjetno v okrožju najmanjšega kraja s prvoligaško košarkarsko ekipo ni športnega zanesenjaka, ki ne bi podprl uspeh Šenčurja, ki je z zmago tudi Gorenjski ohranil eno in edino prvoligaško ekipo. 

Šenlur GGD bo prihodnjo sezono igral še z deveti ekipami, ki so si že izborile prvoligaški status. Ob Šenčurju je prek lige za obstanek to uspelo Sixt Primorski in Tajfunu, udeležencema lige za prvaka Heliosu in Hopsom ter polfinalistom Unionu Olimpiji, Zlatorogu, Rogaški in Krki.

ŠENČUR GGD : TERME OLIMIA PODČETRTEK 71:65 (15:18, 20:12, 13:18, 23:17)

(Hadžifejzović 15, Rebec in Pajić po 12; Štruc 12, Julević 10) 

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Naloga, zaradi katere sem prišel v Šenčur, je opravljena. Odgovornost je bila velika, še posebej zaradi vseh ljudi, ki so verjeli vame in mi stali ob strani. Vesel sem predvsem za tiste igralce, ki so prevzeli breme nase in na parketu dobesedno izkrvaveli za to zmago. Od prvega dne dalje sem verjel v njih in po današnji tekmi jih spoštujem še bolj."

Andrej Žakelj, trener Term Olimia Podčetrtka:

"Rad bi čestital igralcem za izredno borbo in požrtvovalnost. S predstavami v zadnjih štirih mesecih so pokazali, kako se bori za svoj klub. Z njihovim pristopom sem zelo zadovoljen. Sezona ni bila lahka, vsi so nas že odpisali, s trdim delo in srcem pa smo dokazali, da znamo tudi presenetiti. Na žalost nam ni uspelo obstati v Ligi Nova KBM, na koncu smo imeli tudi nekoliko smole. Kljub temu sezono zaključujemo z dvignjenimi glavami. Zahvaljujem se vsem glasnim navijačem, ki so nas podpirali. Verjamem, da se bo v Podčetrtku še igrala prvoligaška košarka."


Vse novice / članki