ŠENČUR POKAZAL PREMALO PROTI ROGAŠKI

Z drugim porazom v nizu so košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe po desetih krogih lige Nova KBM pri štirih zmagah in šestih porazih, Rogaška pa je ravno zrcalna slika, saj se je dokopala do šeste zmage oziroma tretje na zadnjih štirih tekmah.

Čeprav je zmaga gostov prepričljiva, so se varovanci trenerja Damjana Novakovića zanjo krepko trudili. V prvem poskusu jim ni uspelo, odločilen je bil šele začetek drugega polčasa. V prvem polčasu je Šenčur zaostanek enajstih točk nadomestil in na odmor sta ekipi odšli izenačeni (39:39). Rogaška je v 3. četrtini povedla s 53:41 in to razliko, kljub nekajkratnem povratku domačih, dokaj suvereno zadržala do konca.

Gostje so imeli v svojih vrstah znova razpoloženega Tadeja Fermeta. Drugi strelec Lige Nova KBM je drugič v tej sezoni dosegel 30 točk; prvič mu je to uspelo dva kroga nazaj v Domžalah, ko je z 32 točkami postal tudi MVP kroga, tokrat pa je zbral 30 točk ob metu 11:17 iz igre (trojke 4:7, indeks 28). Pri domačih je bil najbolj razpoložen Martinčič s 13 točkami, eno manj je dosegel Karavdžič. Rogaška je v Šenčurju zabeležila osem skokov in šest podaj več od domačih košarkarjev. Najbolj opazna razlika pa je bila v borbenosti, saj so, navkljub zaostanku, Šenčurjevi košarkarji prvo osebno napako v zadnji četrtini naredili šele 68 sekund pred koncem tekme.

Šenčur bo naslednjo tekmo igral 14. Decembra v gosteh s Krko v Novem mestu

ŠENČUR GGD : ROGAŠKA 63:77 (14:23, 25:16, 10:18, 14:20)

Martinčič 13, Karavdić 12, Jeršin 11; Ferme 30, Drobnjak 13 (6 skokov, 8 podaj), Johns 10 (9 skokov).

STATISTIKA

Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Čestitke Rogaški za zmago. Želja je bila pri njih precej večja kot pri nas, česar se lahko sramujemo. Odnos ni bil tak kot sem pričakoval."

Damjan Novakovič, trener Rogaške:

"Nocoj nismo mogli staviti na napad, saj smo srečanje odigrali brez prvega organizatorja igre. Naša ideja je bila, da srečanje dobimo z obrambo. To nam je z izjemo druge četrtine tudi uspelo. Na koncu je bila razlika celo previsoka glede na dogajanje na igrišču. Svojim igralcem čestitam za zasluženo zmago, hkrati pa se zahvaljujem navijačem iz Rogaške Slatine, ki so nas prišli podpirat v Šenčur."


 

Vse novice / članki