ŠENČUR POTRDIL ČETRTFINALNO VSTOPNICO

Košarkarji Šenčur Gorenjske gradbene družbe so pričakovano uspešno prestali obračun z Elektro, ki so jo ugnali s 105:60. Z uspehom so si pred zadnjim krogom v Ligi za obstanek zagotovili najmanj drugo mesto, ki vodi v četrtfinale tekmovanja. Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so s tem dosegli največji uspeh v zgodovini kluba. 

Uspeh je bil v devetem kolu skoraj samoumeven, saj so Gorenjci igrali proti zadnjeuvrščeni Elektri in jo zanesljivo premagali. Po treh četrtinah igre je bil rezultat 84:40, na koncu je bila razlika, zaradi izenačene zadnje četrtine, 45 točk (105:60).

Odlično je bil v dvorani v Šenčurju razpoložen srbski krilni košarkar Petar Jokić, ki je dosegel nekaj rekordov (22 točk, 6 trojk, 4/4 prosti meti in index 25), dobro tekmo pa sta odigrala tudi Jure Eržen (17 točk, 7 skokov, 5 podaj) in Štefan Kosec (15 točk, 6 skokov). Pri gostih je bil najbolj razpoložen košarkar iz BIH, Bojan Djurica, ki je dosegel 20 točk. Omenit velja še dober nastop 18-letnega Uroša Prevorčnika, ki je v svoji tretji tekmi dosegel prvih pet članskih točk.

Varovance trenerja Ernesta Novaka, ki je ekipo prevzel v začetku aprila, v zadnjem krogu čaka gorenjski derbi z LTH Castings.

Ernest Novak, trener Šenčur Gorenjske gradbene družbe:

"Tekmo smo odigrali po dogovorih, zavzeto in osredotočeno. Najbolj pomembno je, da je srečanje minilo brez poškodb. S to zmago smo si zagotovili četrtfinale Lige nova KBM. Čestital bi fantom za trud ter vsem v klubu za ta dosežek. To je nagrada, uspeli smo se prebiti do cilja, ki smo si ga zadali. Obenem je to obveza za naprej, da vse tekme odigramo korektno, ne glede na to, kdo nam bo stal nasproti, ter se boriti po najboljših močeh. Videli bomo, kaj nam bo to prineslo."

Duško Maličević, trener Elektre Šoštanj:

"Čestitke ekipi Šenčur Gorenjske gradbene družbe za zmago."

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : ELEKTRA ŠOŠTANJ 105:60 (28:17, 21:7, 35:17, 21:20)

Jokić 22, Eržen 17 (7 skokov, 5 podaj); Djurica 20, Hasić 10.

STATISTIKA

 

GALERIJA

 

Vse novice / članki