ŠENČUR Z ZMAGO POTRDIL LIGO ZA PRVAKA

Šenčur je v tekmo proti Rogaški vstopil z večjim pritiskom, saj si pred njo še ni zagotovil mesta v Ligi za prvaka, kar je Slatničanom že uspelo v prejšnjem rogu z zmago nad Sixtom Primorsko. Obračun proti tekmecu iz četrtfinala pokala Spar je bil odločen v tretji četrtini, ki so jo Gorenjci dobili s 25:10.

Po dokaj izenačenem prvem polčasu, v katerem so gostje na začetku pobegnili, a jim je za nadaljevanje ostalo samo še +4 (32:36), so v tretji četrtini na plin stopili domači košarkarji. Šenčur je z učinkovitim napadom v obup spravljal obrambo Rogaške, hkrati pa je bilo čutiti več energije in volje, kar je tudi obrambni del Šenčurjevega pogona spravilo na višji nivo. Največja prednost Šenčurja je bila 19 točk in to v drugi minuti zadnje četrtine, ko je bilo bolj ali manj jasno, kdo bo zmagovalec srečanja.

Pri domačih je bil z 20 točkami najbolj razpoložen Dino Murić, le dve manj pa je prispeval Nejc Martinčič; Smiljan Pavić in Ramo Rizvić pa sta za las ostala brez dvojnega dvojčka; ob devetih skokih je prvi dosegel 13, drugi pa 11 točk. Pri poraženi Rogaški je bilo manj izrazitih strelcev, trije so prišli v dvomestne številke, najboljša sta bila Davis (16) in Batur (12).

Naslednja tekma Šenčurja v ligi Nova KBM bo na pustno soboto 10. februarja v Domžalah pri Helios Sunsih.

 

ŠENČUR GGD : ROGAŠKA 79:64 (16:24, 16:12, 25:10, 22:18)

Murić 20 (8 skokov), Martinčič 18, Pavić 13 (9 skokov); Davis 16, Batur 12, Šantelj 11.

STATISTIKA

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Iz srca čestitam mojim košarkarjem. Uvrstitev v Ligo za prvaka je velik uspeh za naš klub. Rad bi se zahvalil klubski upravi na čelu s športnim direktorjem Puharjem, ki nam omogoča odlične pogoje za delo. Tudi v nadaljevanju sezone bomo poskušali igrati z enakim žarom, ki nas je krasil doslej."

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Brez poškodovanih Nikolića in Fona smo odigrali dober prvi polčas in katastrofalen drugi. Razlog za poraz je slab skok in met za tri točke. Upam, da se poškodovani igralci čim prej vrnejo."


Vse novice / članki