ŠENČUR PRVIČ V ZGODOVINI PREMAGAL PETROL OLIMPIJO

Enega najboljših športnih dogodkov so gledalci spremljali v petek zvečer, ko je v športni dvorani Šenčur gostoval aktualni državi prvak Petrol Olimpija. Ob polni dvorani, bučnemu bodrenju predvsem Šenčurjevih navijačev, so lep večer popestrili mladi in atraktivni plesalci Plesne šole Urška Kranj, ki so z dodatno energijo pošteno dvignili razpoloženje na tribunah ter prinesli številne pozitivne nasmehe. Že tako ali tako je bilo na tribunah živahno, a kako bi bilo drugače, ko pa na parketu Petrol Olimpija ni znala vnovčiti boljšega začetka tekme. Šenčur je hitro našel rezultatski priključek, ki pa vseeno ni prevagal v korist domačinov. Ljubljančani so vodili ves prvi polčas, a prednost petih točk po 20 minutah ni prinašala mirnosti na klopi državnih prvakov. 

V drugem polčasu je domača klop zatrepetala saj si je najboljši strelec lige Dino Murič nabral štiri osebne napake. Zelo dobro je vlogo menjave opravil visoki Urban Gorjanc, prav tako je tempo zdržal 36 letni Smiljan Pavič, ki je na igrišču preživel 34 minut ter pri tem dosegel 13 točk in kar 16 skokov. Na nasprotni strani je začetni zalet izgubil Morgan (8 tok + 7 skokov) ostali pa so skakalno klecnili (Radulovič 4, Bubnič 3). Odločitev o zmagovalcu je bržkone padla minuto in pol pred koncem. Petrol Olimpija je vodila 70:71, na to je odgovoril Pavič s trojko, na drugi strani je dolgo trojko zgrešil Hrovat, Smiljan Pavković pa je s prodorom skorajda ugasnil upanje Petrol Olimpije (75:71). 33 sekund do konca je s trojko vrnil kapetan Ljubljančanov, domači pa v zadnjem napadu niso uspeli vreči proti košu. Po minut odmora je Olimpija napadla, a se je žoga nepričakovano znašla pri Španu, ki je z velik razdalje zgrešil trojko, v skoku je bil uspešen Murič in po osebni napaki, manj kot sekundo do konca, je imel nekdanji kapetan Olimpije dva prosta meta. Prvega je zadel, drugega pa namenoma zgrešil.

Prva in zgodovinska zmaga Šenčurja proti Petrolu Olimpiji je bila potrjena. Šenčur je  s četrto zmago ostal na vrhu lestvice državnega prvenstva.

V naslednjem krogu bo Šenčur 18. novembra gostoval pri Rogaški

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : PETROL OLIMPIJA 76:74 (15:20, 21:20, 20:15, 20:19)

Murić 19 (9 skokov), Rizvić 16 (7 skokov), Pavić 13 (16 skokov); Hrovat 18 (8 skokov in 5 podaj), Špan 15 (5 skokov), Oliver 13.

STATISTIKA

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Večji del tekme smo zaostajali, vendar se kljub temu nismo predali. Verjeli smo v preobrat in na koncu premagali aktualne državne prvake. Iz srce čestitam svojim igralcem, prav tako pa košarkarjem Petrola Olimpije na pošteni borbi."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:

"Čestitam Šenčurju za borbeno igro. Zmago so si na koncu zaslužili. Bili smo preslabi, da bi se v določenih trenutkih tekme odlepili na varno razdaljo, zato smo bili na koncu tudi kaznovani."

Vse novice / članki