ŠENČUR PREPUSTIL ZMAGO PODČETRTKU

Tekma kroga, kot je dvoboj v Šenčurju poimenovala KZS, pravzaprav ni upravičila tega naziva. Če po prvi četrtini še ni bilo povsem jasno, kakšen bo razplet tekme, dveh sosedov na lestvici lige Nova KBM, pa je že ob polčasu kazalo, da je ekipa Terme Olimia iz Podčetrtka v obračun vnesla precej več energije in bojevitosti kot domači košarkarji.  V dosedanjem delu sezone so bili uspešnejši Šenčurjani, ki so zbrali šest zmag, Podčetrtani so do zmage prišli na treh srečanjih, četrto so vpisali v Šenčurju.

Uvodnih šest točk je za domače dosegel Smiljan Pavič (na koncu 17 točk + 6 skokov), pomagala sta Sead Hadžifejzović in Anthony Collins. Prvi resni znaki s kakšnimi nameni so prišli gostje v osrčje Gorenjske, so se prikazali v drugi četrtini, ko so varovanci Andreja Žaklja povedli 21:29 in kmalu nato še 26:35 (16. min.). Ko je ob koncu polčasa Buda dosegel štiri točke, dve je dodal še Julevič, je bilo na semaforju že rahlo alarmantnih 28:41. Z zaostankom 13 točk so šli Šenčurjevi košarkarji na odmor in pričakovati je bilo popoln napad na štajersko zasedbo.

Tretja četrtina je minila v zanesljivem vodstvu gostom, ki so po uvodnih devetih, desetih točkah prednosti, v drugem delu tretje četrtine še nekaj dodali in po koših Janca, Juleviča in Cerkovnika povedli s 15 točkami. Tolikšna je bila prednost pred začetkom zadnje četrtine. Gostje so dokončno zlomili Šenčurjane v prvi treh minutah zadnje četrtine ko je najboljši strelec tekme Nejc Strnad zadel osem točk (dve trojki) in gostje so ušli na neulovljivih 45:68. Ob koncu tekme sta trenerja nekaj minutaže namenila tudi mlajšim igralcem. Pri Šenčurju sta priložnost dobila David Babič in Stefan Tovilovič in oba poskusila zadeti iz igre, a je statistika točk žal ostala prazna.

Pri Šenčurju sta svoj delež dala Pavič (17 točk ) in Collins (15 + 7 podaj), medtem ko bi za zmago proti navdahnjeni ekipi iz Podčetrtka potrebovala izdatnejšo pomoč od soigralcev. Denimo met Nejca Martinčič ja pristal pri 14%, Sedina Karavdžćiča pri 17%, medtem ko sta Boris Jeršin in Miloš Varagič skupaj poskušala šestkrat, a ostala pri ničli. Šenčur je iz igre metal 39%, proste mete le nekaj bolje 44%. Gostje se v vsej tekmi uspeli metati 16 prostih metov, kar ni nič kaj nevsakdanjega, razen, spoznanja, da je Šenčur v vsaki četrtini napravil le po eno t.i. veliko osebno napako. Končna indeksna ocena je močno v prid gostov 52:80 kar priča o premoči košarkarjev iz Podčetrtka.

Šenčur bo tekmo 19. kola igral v soboto, 25. februarja, proti LTH Castings.

ŠENČUR GGD : TERME OLIMIA PODČETRTEK 61:76 (18:22, 12:21, 13:14, 18:19)

Pavić 17 (6 skokov), Collins 15 (7 podaj), Hadžifejzovič 11 (7 skokov); Strnad 19, Janc 14, Štruc 13.

STATISTIKA

Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Čestitam ekipi Podčetrtka za zasluženo zmago. Mi nismo pokazali pravega karakterja in nismo delali stvari, ki smo se jih dogovorili. Iskreno povedano sem malo razočaran nad našim pristopom."

Andrej Žakelj, trener Term Olimia Podčetrtka:

"Čestitke fantom za borbenost in pametno igro. Držali so se dogovorov v obrambi, kar je bilo ključno. Dokler deluje obramba, nam steče tudi v napadu. To zmago so si zaslužili, saj res trdo delajo. Upam, da ostanemo v takem ritmu tudi v nadaljevanju sezone."

 

Vse novice / članki