GGD ŠENČUR PRIZADEJAL ROGAŠKI NAJHUJŠI PORAZ V SEZONI

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe so dosegli četrto najvišjo zmago v 1. SKL v tej sezoni med vsemi klubi, ki nastopajo v prvi slovenski košarkarski ligi. Pred domačimi gledalci so nadigrali Rogaško z 39 točkami razlike.

Šenčurjani so zmagali tretjič v nizu in četrtič v zadnjih petih nastopih, Rogaška pa je doživela četrti poraz v petih tekmah. GGD Šenčur se je z izkupičkom 7-5 pomaknil na tretje mesto prvenstvene lestvice; pred njimi sta Helios in Koper.

Rogaška je najhujši poraz v sezoni doživela v drugem polčasu. Po prvem je imela še dostojen zaostanek (51:38), v drugem delu pa jo je GGD Šenčur nadigral z 41:15. Rogaška je v drugih dvajsetih minutah iz igre zadela šest košev, kar priča o izjemni obrambi domačih, ki so ujeli kar 21 odbitih žog več (49:28) ter imeli devet podaj več (19:10). 

Dino Murić je tekmo končal s 17 točkami, 17 skoki, šestimi ukradenimi žogami in statističnim indeksom 30. Točko manj in štiri trojke je zbral Nejc Martinčič, festivalu košev in lepih potez pa so se priključili Matej Rojc (12 točk, 6 skokov, 5 podaj), Veljko Brkić (13 točk) ter Dražen Bubnić in Jan Novak, ki sta dosegla po enajst točk.

V 14. krogu bo GGD Šenčur gostoval pri zadnjeuvrščeni ekipi iz Podčetrtka (11. 1.).

Gorenjska gradbena družba Šenčur – Rogaška 92:53 (28:21, 51:38, 70:46)

STATISTIKA

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Želeli smo si priti do nove zmage in skupnimi močmi nam je to uspelo. Vsa čast ekipi in tudi navijačem. Z ekipno igro smo prišli do novih tok. Vse se začne in konča pri obrambi. Vsi, ki so stopili na igrišče, so dali svoje. V nadaljevanju nas čakajo pomembne tekme in moramo se pripraviti še bolje. Gremo naprej. Upam, da bomo zdravi.«

Vse novice / članki