ŠENČUR S PORAZOM ZAČEL SEZONO

S porazom na domačih tleh je Šenčur pričel novo sezono v državnem prvenstvu. Ob precejšnjih težavah s poškodbami že v pripravljalnem delu in nenadnim odhodom 214 cm visokega Urbana Gorjanca, so domači vseeno razmišljali o zmagi proti vedno neugodnim Hopsom s Polzele. Ko pa se je poškodoval še najbolj izkušen organizator igre Boris Jeršin, pa je vrag odnesel šalo. Hopsi so s sedmimi igralci, toliko jih je po poškodbi Jeršina imela na voljo tudi domači trener Ernest Novak, narekovali tempo in vodili ves drugi polčas. Šenčur je dobro minuto pred koncem, ob zaostanku petih točk, imel napad za znižanje, a je Stanojević zgrešil trojko, Hopsi so, ob osebnih napakah domačih, do konca tekme zanesljivo izvajali proste mete in končna razlika enajstih točk je hkrati postala tudi najvišja razlika med ekipama. 

Pri Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi sta se izkazala novinca; organizator igre Anthony Collins Deray je dosegel 20 točk, devetnajst pa jih je zbral Nikola Stanojević (9 skokov).

Ritem igre sta pri Hopsih narekovala Alen Hodžić z 21 točkami in Dejan Ćup, ki je dosegel točko manj, odlično pa sta jima sledila Žan Kosič z 18 točkami ter Jakob Čebašek, ki je ob 15 točkah zbral devet skokov in pet podaj. 

Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Čestitke Hopsom za dobro tekmo. Odigrali so zelo čvrsto, kot smo tudi pričakovali. Na to se nismo odzvali, kot bi se morali. To je bil glavni razlog, da se je tekma končala s takšnim rezultatom. Verjamem, da bomo boljšo igro prikazali že v prihodnjih tekmah."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:

"Hopsi v Šenčurju že dolgo niso slavili zmage. Odigrali smo zelo borbeno in disciplinirano. Uvodna zmaga nam pomeni ogromno in je darilo za naše navijače ter tiskovnega predstavnika za 50. rojstni dan."

KK ŠENČUR GGD – HOPSI POLZELA 80:91 (14:15, 21:24, 23:28, 22:24)

Collins 20 (6 podaj), Stanojević 19 (8 skokov); Hodžić 21, Čup 20, Kosič 18)

Statistika

 

Vse novice / članki