ŠENČUR SKLENIL SEZONO S PORAZOM V STOŽICAH

Dvoboj prvouvrščene Olimpije in šestouvrščenega Šenčurja ni imel večjega rezultatskega pomena, saj so si Ljubljančani že pred tem zagotovili najboljši startni položaj za polfinale, Šenčurjani pa možnosti za uvrstitev med najboljše štiri niso imeli. Kljub temu so oboji napovedovali igro na zmago, Ljubljančanom je bil lahko motiv dejstvo, da so jih pred serijo šestih zaporednih zmag premagali prav Gorenjci.

Obljube trenerja Zorana Martića, da bodo gostitelji igrali zavzeto od začetka do konca, se niso povsem uresničile. Seveda ne po krivdi trenerja, ampak zaradi igralcev, ki njegovih navodil niso upoštevali. V prvi četrtini je bila njihova obramba luknjasta, manjkalo je agresivnosti, kar so gosti izkoristili predvsem ob koncu četrtine, ko so z delnim izidom 8:0 prišli do vodstva z 21:20.

Ostre besede Martića pa so vendarle zalegle po odmoru, ko so njegovi varovanci zaigrali bolj zavzeto, uveljavili kakovostno premoč in si s serijo 19:0 hitro priigrali prednost 18 točk (43:25), na glavni odmor pa odšli s +20.

Na začetku tretjega dela so domači spet popustili, Šenčur je zaostanek prepolovil, to pa je bilo tudi vse, kar mu je uspelo. Olimpija je nato povsem zagospodarila na igrišču, vodila že za 26 točk, na koncu pa zmagala za 24.

Pri domačih je bil s 13 točkami najboljši strelec Jordan Morgan, pri gostih pa Ramo Rizvić s 25 točkami, temu je dodal sedem skokov. V tem elementu je blestel Dino Murić, ki je ujel kar 16 žog, medtem ko je Miljan Pavković zadel pet trojk.

 

PETROL OLIMPIJA : ŠENČUR GGD 91:77 (20:21, 31:10, 15:19, 25:27)

Morgan 13, Tratnik 12 (5 skokov), Špan (5 asistenc) in Kastrati po 11; Rizvić 25 (7 skokov), Pavković 17 (5 asistenc), Pavić 12 (7 skokov).

STATISTIKA

Izjavi trenerjev po tekmi:

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:

"Tekma se je odvijala po mojih pričakovanjih. Vedel sem, da bodo gostje sproščeni in motivirani, saj ta tekma za njih predstavlja zaključek sezone, hkrati pa so igrali proti Olimpiji v Stožicah in pred televizijskimi kamerami, kar je za njih še dodaten izziv. Imeli smo svoja dobra in slaba obdobja, dejstvo pa je, da je bilo težko biti zbran in motiviran vseh štirideset minut."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Čestitam igralcem in štabu Olimpije za zmago ter jim ob tej priložnosti želim uspešno nadaljevanje sezone. Čestitam tudi mojim košarkarjem, ki so zadnja tri srečanja odigrali maksimalno, čeprav smo se ubadali s poškodbami in utrjenostjo. Posebna zahvala vodstvu kluba, ki nam je omogočil optimalne pogoje za delo in napredek. Zahvalil bi se tudi zvestim navijačem za bučno podporo skozi celotno sezono. Zahvaljujem se tudi svojim najbližjim sodelavcem, pomočniku Luki Milakoviću, koordinatorju in vodji mladinskega pogona Romanu Horvatu, vodji ekipe Bogdanu Perdanu, tehničnemu vodji Boštjanu Okornu ter trenerju za telesno pripravo Miru Majkiću."


Vse novice / članki