ŠENČUR V IZENAČENI TEKMI STRL ODPOR HOPSOV

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so pod vodstvom novega trenerja - Igorja Kešlja je zamenjal njegov pomočnik Ernest Novak - zabeležili tretjo zmago v skupini za obstanek. Pred domačimi gledalci so premagali Hopse s Polzele, ki se lahko pohvalijo, da je to šele njihov drugi poraz na zadnjih šestih tekmah.

Tekma je bila izenačena, ekipi sta se 16-krat izmenjali v vodstvu, odločilno prednost pa so si gostitelji priigrali v zaključnih minutah. Od 48:46 so prišli do vodstva 56:49 (38.), ki ga v zaključku niso izpustili iz rok.

Ključni vlogi pri pomembni zmagi, ki Šenčur ohranja v igri za četrtfinale, sta odigrala Smiljan Pavić s 17 točkami in Jan Špan, ki je zabeležil 16 točk, 8 podaj in 5 skokov. Na drugi strani je imel dvojnega dvojčka Dejan Čup (16 točk, 13 skokov).

V naslednjem krogu (sobota, 16. 4.) bo Šenčur gostoval v Domžalah pri Lastovki.

Ernest Novak, trener Šenčur Gorenjske gradbene družbe:

"Hopsi so ena boljših ekip v Ligi Nova KBM za obstanek, zato je bila tekma pričakovano težka. Vesel sem, da smo srečanje odigrali kolektivno ter da smo se držali večine navodil iz slačilnice. V naši igri so seveda še stvari, ki jih bomo morali popraviti. Zelo sem vesel zmage, gremo naprej!"

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzela:

"Šenčurjani so igrali izredno agresivno in morda celo preko meje osebne napake, kar je nam prineslo 21 izgubljenih žog. Je pa res, da so si bolj želeli zmage od nas in zaradi tega tudi uspeli dobiti to, za nas izredno pomembno, tekmo."

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : HOPSI POLZELA 63:58 (20:17, 6:8, 19:19, 18:14)

Pavić 17, Špan 16 (8 podaj); Ćup 16 (13 skokov), Rizman in Kosič (5 podaj) po 9.

Statistika
 
Galerija
 
 

Vse novice / članki