Šenčur strl odpor predlanskega prvaka

Po dveh zaporednih porazih so se košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe vrnili na zmagovalno pot. Doma so premagali Tajfun, državnega prvaka 2015, ki tudi po petih tekmah nove sezone ostaja brez zmage.

Obe ekipi sta v prvi četrtini največ vodili za štiri točke, Šenčur v drugi nato tudi za sedem. Na +10 je domači klub pobegnil 26 sekund pred koncem tretje četrtine, ko je semafor kazal 69:59. Nejc Martinčič je hitro na začetku zadnje četrtine prednost še povišal, a se Šentjurčani niso predali. Šest minut in pol pred koncem tekme so se približali na štiri točke zaostanka, kasneje celo na tri. Martinčič je svojo ekipo v 39. minuti popeljal do + 6, a se je Tajfun še enkrat vrnil v igro (79:81). Končnica je pripadla domačinom, ki so bili natančni izza črte prostih metov, saj sta bila ob koncu Jeršin in Stanojević nezgrešljiva. Najvišji index je dosegel Marko Pajič, takoj za njim pa Smiljan Pavič in Anthony Colins, sicer tudi najboljši strelci pri Šenčurju.

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : TAJFUN 87:82 (18:20, 23:19, 28:20, 18:23)

Collins 14 + 8 podaj, Pajič 14 + 10 skokov in Pavič 14 + 9 skokov); Miković 21, Sarajlija 20

statistika

galerija slik

Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Za nami je tekma, na kateri smo preprosto morali zmagati. Čestital bi fantom za pristop in borbenost skozi celotno srečanje."

Jurica Golemac, trener Tajfuna:

"Povsem zaslužena zmaga domače ekipe. V nasprotju z dogovorom, smo tekmo začeli premalo agresivno. Nismo igrali slabo, vendar so imeli domačini odličen strelski večer. Čestitam ekipi Šenčurja za zmago, zahvaljujem pa se našim navijačem za podporo."

Košarkarji Šenčurja bodo naslednji krog (11.11.) igrali doma, ko na Gorenjsko prihaja Union Olimpija.

Vse novice / članki