ŠENČURJEVA DVORANA USODNA ZA PETROL OLIMPIJO

Športna dvorana v Šenlurju bi lahko sprejela še nekaj navijačev, a prav dosti tudi ne, saj je dodobra popolnjena pripravila hladno prho za aktualne prvake iz Ljubljane. Že lani je Petrol Olimpija dvakrat zapustila Šenčur poražena, tokrat je bila slika še toliko bolj boleča. Domači košarkarji so prevladovali prav v vseh prvinah igre, zavzeto in borbeno pa so koš Olimpije polnili od prve do zadnje minute. Petrol Olimpija igra na treh frontah, zato je Zoran Martič dan po težkem porazu s Crveno Zvezdo spočil Begiča, Reynoldsa, Lapornika in Špana, a teža gladke zmage domačih košarkarjev zato ni nič manjša. Pod košem sta bila kapetan Smiljan Pavič in tokrat izjemno razpoložen Ismet Sejfić enostavno premočna in mnogo bolj iznajdljiva od Radulovića, Simonovića in Šamanića, med tem ko je branilska vrsta Šenčurja (Pavković, Zadnik, Novak in Martinčič – rahlo poškodovan je bil Popadić) brez večjih težav ustavljala Olimpijine branilce, v napadu pa zadevala takrat, ko je bilo najbolj potrebno. Da ne pozabimo omeniti izjemen delež enega najboljših krilnih košarkarjev v slovenskem prvenstvu Rama Rizvića.  Že ob polčasu je bilo 50:31, v 28. minuti celo 63:38. Rekordno razliko je Šenčur ustvaril štiri minute pred koncem, ko je prednost znašala +26 (81:55). Pri domačih so izstopali Ismet Sejfić (17 točk, 8 skokov), Nejc Martinčič (14 točk, 4 skoke, 3 podaje), Ramo Rizvić (13 točk, 8 asistenc) in Smiljan Pavić (12 točk, 7 skokov). Na strani Petrola Olimpije, ki je izgubila 22 žog, je največ točk pa je dosegel 18-letni Petar Vujačić (13).

Šenčur je dosegel drugo zmago v letošnjem državnem prvenstvu in je trenutno  po petih krogih na sedmem mestu. V naslednjem krogu, 17. novembra Šenčurjevi košarkarji gostujejo v Domžalah.

Pred tekmo se je edini gorenjski prvoligaš spomnil na župana občine Šenčur Cirila Kozjeka, ki vrsto let stoji za razvojem in delom v klubu, ki se ponaša z lanskim finalom pokala Spar, uvrstitvijo v ligo za prvaka, v letošnji pa so ambicije prav tako visoke, hkrati pa sta dve mlajši selekciji (U17 in U13A) del prve državne lige. Ob županu Kozjeku sta slavo požela tudi nekdanja košarkarja Šenčurja, Edo Golob in Roman Horvat, ki sta na letošnjem evropskem veteranskem prvenstvu v Mariboru v svoji kategoriji (50+ in 40+) osvojila zlati medalji.

 

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : PETROL OLIMPIJA 85:62 (21:13, 29:18, 13:15, 22:16)

STATISTIKA

Izjavi trenerjev po tekmi:

Rade Mijanović, trener Šenčurja:

"Po porazu v Laškem so naši fantje danes pokazali pravi karakter in po odlični obrambi prišli do zmage proti aktualnim državnim prvakom. Res je, da Petrol Olimpija ni nastopila v popolni zasedbi, ampak to ne zmanjšuje pomena naše zmage. Posebej bi se zahvalil nam navijačem, ki so ustvarili sijajno vzdušje na tekmi v Šenčurju."

Zoran Martič, trener Olimpije:

"Zaslužena zmaga Šenčurja."


 

Vse novice / članki