ŠENČUR V NALETU; PORAŽEN ŠE PORTOROŽ

Šenčur GGD je v zadnjih treh krogih zabeležil zmage proti neposrednim tekmecem za drugo mesto v Ligi Nova KBM za obstanek, proti Hopsom, Lastovki in sinoči proti Portorožu ter si tako praktično že zagotovil drugo mesto in s tem napredovanje v četrtfinale državnega prvenstva. Do konca skupine za obstanek sta še dva kroga, Šenčur pa za drugo mesto potrebuje le še eno zmago, saj ima boljše razmerje tako z Lastovko kot Portorožem. Že v soboto bo igral doma z zadnjeuvrščeno Elektro.

Novi trener Ernest Novak je uspešno dvignil krivuljo igre in rezultatov Šenčurja. Gorenjci so proti Portorožu vodil od prve do zadnje sekunde, vprašanje zmagovalca pa je bilo bolj ali manj rešeno že v prvem polčasu, ko se je razlika nekajkrat približala dvajsetim točkam. Varovanci Ernesta Novaka so odlično ustavili najboljšega strelca slovenskega prvenstva Jana Barbariča, ki je dosegel le devet točk. O dobri in osredotočeni obrambi priča tudi skok, ki ga je Šenčur dobil kar s 43:27, pri čemer sta prednjačila Pavič (10 skokov) in Kosec (9) ter kreativna napadalna igra, saj je Šenčur zbral 26 podaj (Pavič 7, Špan 6) Portorož pa le 11. Najkoristnejši igralec rednega dela lige Smiljan Pavič se je ustavil pri 18 točkah, 13 jih je dodal Petar Jokić (3 trojke), po 11 pa Miloš Miljković in Jan Špan. Zaradi poškodbe se je po mesecu in pol na igrišče vrnil izkušeni organizator igre Boris Jeršin (10 min./6 točk), drugič pa je v letošnji sezoni v igro vstopil 17 letni Uroš Prevorčnik, ki pa žal z dveh poskusov ni uspel doseči koša. 

Šenčur bo obe preostali tekmi v skupini za obstanek odigral doma. Prva prihaja še to soboto, 23. 4. Ko v dvorano OŠ Šenčur prihaja Elektra iz Šoštanja.

Ernerst Novak, trener Šenčur Gorenjske gradbene družbe:

"Čestital bi fantom za dobro igro. Držali smo se vseh dogovorov. Mislim, da smo na tej tekmi našo igro spravili še na stopnjo višje, upam, da bomo tako nadaljevali. Gremo naprej po nove zmage."

Konstantin Subotić, trener Portoroža:

"Ekipa Šenčur Gorenjske gradbene družbe je bila boljši nasprotnik skozi celotno tekmo. Domačini so imeli dobro kontrolo igre in tako prišli do pomembne zmage. Prikazano z naše strani je bilo res premalo, zato smo doživeli visok poraz."

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : PORTOROŽ 80:60 (28:14, 13:11, 20:18, 19:17)

Pavič 18 (10 skokov, 7 podaj), Jokić 13; Karavdićin Hodžić (4 podaje) po 12.

STATISTIKA

GALERIJA

 

Vse novice / članki