ŠENČUR GGD V POLFINALU POKALA SPAR 2017/18

Košarkarji Šenčurja so v četrtfinalu pokala Spar premagali Rogaško tudi v drugi tekmi in se skupno razliko 31 točk uvrstili na zaključni turnir oziroma med štiri najboljše ekipe v Sloveniji. Zaključni turnir pokala Spar bo 16. do 18. februarja. 

Organizacija turnirja še ni dodeljena, bržkone bo le to prevzela ena od ekip, ki se je uvrstila med štiri najboljše. Poleg Šenčurju je to uspelo še Petrol Olimpiji, Krki in Sixt Primorski.

Šenčur je večino dela v četrtfinalu opravil že na prvi tekmi, ko je v domači dvorani povsem dotolkel Rogaško (78:52). Na povratni tekmi se varovanci Radeta Mijanovića niso spustili v dir z vedno neugodno Rogaško, ampak so strpno in z ekipnim doprinosom gradili dokončno potrditev uvrstitve v polfinale. Rogaška je resda bolje začela (8:2), a je Šenčur zaustavil nalet domačih ter pokazal jasen cilj na povratni tekmi. V začetku tretje četrtine sta Dino Murić in Smiljan Pavič dosegla po en koš in Šenčur je povedel za 12 (29:41). Uvrstitev v polfinale je bila na dlani. Rogaška je sicer uspela nekajkrat izenačiti, končnih 72:77 pa je s trojko postavil Nejc Martinčič.

Ekipni odnos, umirjen napad in zrelost so popeljali Šenčurjeve člane do enega največjih uspehov v zgodovini kluba. Od 16. do 18. februarja se o Šenčur v eminentni družbi lotil naskoka na vrh letošnjega pokala Spar.

ROGAŠKA : ŠENČUR GGD 72:77 (14:19, 15:18, 24:19, 19:21) [52:78]

Davis 21, Batur 14 (5 skokov), Kosič 9; Murić 20 (7 skokov), Gorjanc in Varagič (6 skokov) po 11.

STATISTIKA

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Že v prvem polčasu nam je postalo jasno, da bo misija nemogoče res neizvedljiva. V drugem polčasu smo zato poskušali z drugačno rotacijo priti do zmage. Bili smo blizu, vendar nam na koncu ni uspelo."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: 

"Čestitam mojim fantom za zasluženo uvrstitev na zaključni turnir Pokala Spar. Čestitam tudi košarkarjem Rogaške, saj je na rezultat tekme vplivalo dejstvo, da so pred dvema dnevoma igrali težko tekmo v regionalni ligi. Časa za slavje ni, saj nas priganjajo nove tekme."


Vse novice / članki