Šenčur v Portorožu drugem polčasu gladko do prve zmage

Dvoboj poraženih ekip v prvem krogu je pripadel Šenčurjanom, ki so v drugem polčasu pokazali bolj zbrano igro, predvsem pa imeli širši nabor razpoloženih igralcev. Drugih dvajset minut je Šenčur proti Portorožu dobili s 47:32.

Prvi polčas se je po zaslugi razpoloženega domačega igralca Marka Vukovića (20 točk)končal z rezultatom 38:38. Izenačenje na semaforju je nato trajalo še nekaj minut, nakar so gostje odigrali boljše v obrambi, uveljavili daljšo klop, še posebej pa izkušnje in višino (skok 37:49). Medtem ko je v prvem polčasu Šenčur nad vodo držal le Smiljan Pavić, so v nadaljevanju varovanci Ernesta Novaka kar tekmovali, kdo bo dosegel več točk. Na koncu jih je imelo šest dvomestni izkupiček, Pavić (12 točk, 11 skokov) in Marko Pajić (18 točk, 11 skokov) sta dosegla dvojnega dvojčka, medtem ko je Stanojeviću manjkal en skok, Collinsu pa dve podaji. 

Šenčur v naslednjem krogu, v nedeljo, 23. oktobra ob 17. Uri igra doma proti aktualnimi prvaki, Helios Sunsi.

Petek, 14. oktober:

PORTOROŽ : ŠENČUR GGD 70:85 (16:23, 22:15, 13:23, 19:24)

statistika

Konstantin Subotić, trener Portoroža:

"Kljub veliki borbi smo ostali praznih rok. Igralci so dali svoj maksimum, a to je bilo premalo za presenečenje. Šenčur je kaznoval vsako našo napako in zasluženo zmagal."

Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Ne glede na rezultat, je bila tekma vse prej kot lahka. Na trenutke smo prikazali igro, ki jo želimo igrati v letošnji sezoni. Vendar moramo to še izboljšati in igrati brez nihanj. Upam, da smo dojeli, da lahko s takšnim načinom igre prihajamo do zmag."

 

Vse novice / članki