ŠENČUR Z REKORDNO ZMAGO

V mednarodnem tekmovanju Alpe Adria Cup so košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe premagali ekipo Hallmann Vienna s kar 28-imi točkami razlike in tako zabeležili rekordno zmago v letošnji sezoni, vsaj kar se tiče nastopov v najvišjem rangu.

Četica Radeta Mijanovića je tekmo začela spodbudno in hitro našla recept za goste z Dunaja. Vseskozi so z agresivno stisnili Američana Detricka, ki je sicer najboljši strelec AAC, ter z učinkovito igro polnili koš. Uvodoma sta blestela kapetan Smiljan Pavič in Nejc Martinčič. Postopoma se je prednost višala, ob polčasu je bilo že 52:27. Čeprav je italijanski trener pri gostih Luigi Gresta skušal motivirati svoje košarkarje, pa je slabši dnevni učinek Detricka vplival na večino igralcev, ki niso uspeli braniti svojega koša. Ko so domači igralci dokončno osvojili raketo, so sproščenost dvignili tudi zunanji igralci in prednost se je le še povečevala. Šenčur je dosegel 94 točk, med strelce se vpisalo osem igralcev, med tem ko je pri Dunajčanih zadelo le šest košarkarjev.

Šenčur se bo v zadnji domači tekmi v tekmovanju Alpe Adria Cup pomeril s češko ekipo Sluneta. Obračun bo v sredo, 5.12. ob 18. uri.

ŠENČUR GGD – HALLMAN VIENNA 94:66 (25:18, 52:27, 69:45)

Statistika tekme

Trener Šenčurja GGD, Rade Mijanović: » Čestitke fantom za dober pristop. Igrali smo z veliko energije in pri tem odlično ustavili njihovega igralca Detricka, ki v povprečju dosega več kot 30 točk na tekmo.«

Trener Hallman Vienna, Luigi Gresta: »Poznalo se je, da nam je manjkalo nekaj igralcev. Prišli smo v Šenčur in poskušali dati vse od sebe. Drugi polčas je bil boljši kot prvi. Čestitke Šenčurju.« 

Vse novice / članki