ŠENČUR ZLAHKA DO ZMAGE PREK ŠKOFJELOČANOV

Šenčur Gorenjska gradbena družba je zabeležila drugo zaporedno zmago v Ligi Nova KBM in z njo prišla na petdesetodstotni izkupiček (4:4). Na drugi strani LTH Castings ostaja pri enem uspehu in treh zaporednih ničlah.

Gorenjski derbi je v celoti pripadel gostiteljem. Devet igralcev med strelci v prvem polčasu, pri Škofjeločanih pa le Nino Lorenzo Williams s 15 točkami, je bil jasen pokazatelj, da gostje nimajo dovolj širokega nabora igralcev, da bi se kosali z izkušenimi Šenčurjani. Domačini so že na sredini prve četrtine, potem ko je Sead Hadžifejzovič ukradel žogo in zadel, povedli s 17:6. Dobro se je Šenčurjevim navijačem predstavil tudi novinec pri Šenčurju Miloš Varagič, ki je v uvodnih minutah poskrbel za pet domačih točk, med drugim je zadel tudi svojo prvo trojko za vodilno košarkarsko ekipo na Gorenjskem. Ko je Varagič v drugi četrtini zadel še drugo trojko, je Šenčur vodil s 17 točkami (41:24), minuto kasneje pa je Marko Pajič zadel iz igre za dve točki in kmalu še za tri, Šenčur pa je povedel 24 (48:24). V drugem polčasu se slika na parketu ni bistveno spremenila. Izbranci Radeta Mijanovića so sicer za točko dobili tretjo četrtino, toda razlika dvajsetih točk ob odmoru je bila previsoka za kaj drugega kot častni poraz. Pri Šenčurju so v igro vstopili vsi igralci, med strelce pa se je vpisal tudi 17 letni Stefan Tovilovič, ki je v zadnji četrtini zadel trojko. Šenčur je bil v vseh košarkarskih prvinah boljši od LTH Castingsa ter na koncu zabeležil kar za 48 točk višjo indexno oceno (118:70).

Šenčur bo 4. decembra gostoval v Kopru pri Sixt Primorski.

ŠENČUR GGD : LTH CASTINGS 92:72 (28:17, 22:13, 24:25, 18:17)

Hadžifejzović 20 (5 skokov), Pavić in Collins po 14; Williams 19 (6 skokov)

STATISTIKA

Ernest Novak, Šenčur Gorenjska gradbena družba: 

"Čestitke igralcem za zmago. Odigrali smo zrelo in timsko. Hvala tudi navijačem za podporo."

Rade Mijanović, LTH Castings: 

"Zaslužena zmaga gostiteljev. Naši igralci so v tem trenutku dal svoj maksimum, kar pa je na žalost terjalo svoj davek, saj sta se na seznamu poškodovanih znašla dva nova obraza."


Vse novice / članki