ŠENČUR ZMAGUJE ŠE NAPREJ

Dvoboj iz zgornjega dela Lige Nova KBM za obstanek so dobili košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe, ki so tako vpisali deveto zmago in naredili tretji zaporedni korak v ohranitvi prvoligaškega statusa. Sixt Primorska je doživela prvi poraz v skupini za obstanek, še vedno pa imajo lepo zalogo zmag in ostaja prvi favorit za obstanek v Ligi Nova KBM.

Šenčur je Koprčanom pobegnil v zadnji četrtini prvega polčasa, ko je od 28:28 prišel do 45:32. Gosti so zaostanek na uvodu drugega polčasa prepolovili, v 27. minuti pa ujeli priključek (49:51). Dobri dve minuti pred koncem tretje četrtine so izid poravnali (55:55), prednost domačih za dve točki pa je obetala napeto zadnjo četrtino.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih treh minutah. Gostje so jih začeli z vodstvom s 73:71, minuto pred koncem pa so domači vodili s 77:73. Toda Aleksandar Čapin je vrnil svojo ekipo v igro s trojko, Pajić pa je prav tako zadel met za tri točke. Čapin in Duda Sanadze bi lahko Sixt Primorski priigrala zmago, a sta zgrešila vsak po en prost met, zmaga je tako ostala doma.

Šenčurjani bodo na parket znova stopili v sredo doma proti Tajfunu.

 

ŠENČUR GGD : SIXT PRIMORSKA 82:81 (20:19, 25:13, 17:28, 20:21)

Pajić 18 (6 skokov), Martinčič 15, Rebec 14; Sanadze 20, Ćapin 19 (5 podaj), Zupan 12.

STATISTIKA

Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Pripravljeni smo bili na takšno tekmo in tudi v težkih trenutkih smo našli prave odgovore za nasprotnikovo agresivno igro. S to zmago smo si polepšali večer in jutrišnji dan, ko začnemo razmišljati o naslednjem nasprotniku."

Aleksander Sekulič, trener Sixt Primorske:

"V današnji tekmi smo pokazali dva obraza. V zaključku prvega polčasa smo odigrali katastrofalno slabo in s tem dovolili tekmecu, da se je oddaljil. Med odmorom smo se zbrali in v drugem delu ujeli priključek, tudi povedli. Do konca so nato gledalci spremljali negotovo a hkrati zanimivo tekmo, ki jo je z malce več sreče dobil tekmec."


Vse novice / članki