ŠENČURJANI FORMALNO OPRAVILI ŠE S ŠKOFJELOČANI

Košarkarji Šenčurja so tekmovanje v Ligi za obstanek končali s peto zaporedno zmago. V gorenjskem derbiju so premagali LTH Castings z 78:65. Trener Šenčurja Ernest Novak, ki je v začetku aprila nasledil Igorja Kešlja, se lahko pohvali, da pod njegovim vodstvom moštvo še ni izgubilo.

Obe ekipi bosta tekmovanje nadaljevali čez štirinajst dni v četrtfinalu. Ločani, ki so v Ligi za obstanek dobili le polovico tekem, se bodo 11. maja v seriji na dve zmagi pomerili z drugouvrščeno ekipo lige Nova KBM za prvaka, Šenčurjani (6-4 v ligi za obstanek) pa z vodilno ekipo. Bržkone bo Šenčurju v četrtfinalu nasproti stal ali Union Olimpija ali Krka.

Tokratni obračun ni odločal o ničemer, saj sta bili ekipi že pred srečanjem uvrščeni na prvi dve mesti. Brez nosilcev igre (Abramovič, Čančar) je bil LTH Castings lahek plen, z zmago pa je Šenčur izenačil medsebojno razmerje v tej sezoni na 2-2.

Ernest Novak, trener Šenčur Gorenjske gradbene družbe:

"Razen slabšega začetka sem zadovoljen s prikazanim, saj smo nato dvignili ritem igre in igrali na precej visokem nivoju. Držali smo se dogovorjenega, na koncu pa je najbolj pomembno, da smo zmagali. Sedaj nas čaka nekaj premora, ki ga bomo izkoristili za pripravo na četrtfinale in ekipo, ki bo zasedla prvo mesto v Ligi Nova KBM za prvaka."

Aleksander Sekulić, trener LTH Castingsa:

"Tudi na tekmi v Šenčurju smo zaigrali močno oslabljeni, kljub temu pa se večji del tekme povsem dostojno borili proti najbolj izkušeni zasedbi Lige Nova KBM. Fantje si za to zasluzijo pohvale, na žalost pa nas je boljšega rezultata stala slaba druga četrtina. Cilj, katerega smo si zadali pred začetkom Lige za obstanek - zadržati 1. mesto, smo izpolnili, s tem pa smo si izborili tudi mesto najboljše uvrščene ekipe na Gorenjskem."

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : LTH CASTINGS 78:65 (15:21, 26:4, 17:18, 20:22)

Pavić 23 (5 skokov), Kosec 14; Morina 16 (6 skokov), Radulović 11 (9 skokov).

STATISTIKA
 
 
LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA OBSTANEK (prvo in drugo mesto vodita v četrtfinale državnega prvenstva):
 

1.

LTH Castings

14/6

34

2.

Šenčur Gorenjska gradbena družba

13/7

33

3.

Lastovka

12/8

32

4.

Portorož

10/10

30

5.

Hopsi Polzela

10/10

29

6.

Elektra Šoštanj                          

1/19

21

Vse novice / članki