ŠENČURJEV PRVI PORAZ V DOMAČI DVORANI

Kapetan Šenčurja Smiljan Pavić je odlično začel dvoboj proti predlanskim prvakom, saj do uvoda v drugo četrtino dosegel 14 točk in imel index 22, Šenčur pa je vodil s 27:19. A odhod vodilnega domačega igralca na klop je hitro spremenil sliko na parketu. Domžalčani so takoj ujeli priključek; ob polčasu je bilo 35:35.

V tretji četrtini sta se ekipi menjavali v vodstvu, na polovici četrtine pa je po polaganju Rama Rizvića Šenčur povedel s 46:41. V zadnjo četrtino so domači vstopili s prednostjo štirih točk (51:47) in praktično vodili vse do zadnje minute. Še manj kot tri minute pred koncem je Šenčur vodil z 58:51, v dveh minutah in pol pa je Helios prišel do zmage z delnim izidom 15:4. Prvo izenačenje se je zgodilo 71 sekund do konca, ko je Besedič zadel trojko. Do konca tekme je Blaž Mahkovic zadel šest prostih metov, Matej Rojc dva, medtem ko je pri Šenčurju Dino Murić zadel enega, proti koncu pa je Pavković taktično zgrešil drugega.

Za edinega gorenjskega prvoligaša je prvič nastopil Staphon Blair, 206 cm visoki Američan, ki je v    11-ih minutah dosegel tri točke in štiri skoke.

Helios je dosegel drugo zaporedno zmago v gosteh in se s skupno tretjo v sedmih tekmah povzpel z dna razpredelnice. Šenčur Gorenjska gradbena družbo je po prvem domačem porazu zdrsnila na 4-3.

Pri gostiteljih je Pavić tekmo končal pri 18 točkah in stoodstotnem metu (8 skokov, indeks 29), po 15 točk pa sta prispevala Dino Murić (11 skokov) in Miljan Pavković.

V devetem krogu, 10. decembra bo Šenčur GGD gostoval v Tivoliju pri Iliriji.

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : HELIOS SUNS 62:66 (21:15, 14:20, 16:10, 11:21)

Pavić 18 (8 skokov), Murić (11 skokov) in Pavković po 15; Mahkovic 24, Besedič 14, Brodnik 8.

STATISTIKA

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Tekmo smo imeli pod nadzorom 35 minut, v končnici pa smo slabo izvajali proste mete, kar je bil tudi glavni razlog za poraz. Čestitke ekipi Heliosa za zasluženo zmago."

Jovan Beader, trener Helios Suns:

"Čestitke fantom, da so se borili do zadnjih sekund in verjeli v zmago, pa čeprav smo večino tekme zaostajali. Potrdilo se je tisto, o čemer smo že govorili, da skok in zadeti prosti meti v izenačeni končnici rešujejo tekme. Na koncu smo zamenjali obrambo na pick&rollu, kjer so imeli domači nekaj težav, kot rečeno pa smo v pravem trenutku  pobrali pomembne skoke in zadeli proste mete ter tako prišli do zmage. Čestitke za borbo tudi domačim, tokrat je bila v končnici zbranost in sreča na naši strani."

Vse novice / članki