ŠENČURJEVA ČETA ZMAGOVITO ZAČELA DRŽAVNO PRVENSTVO

Potem ko so košarkarji Šenčurja GGD z odliko začeli novo sezono z zmago v prvem krogu tekmovanja pokal Helios Alpe Adria, ko so doma visoko z 80:59 premagali hrvaški Osijek, so na domačem prvenstvu v prvi tekmi prav tako zabeležili zmago. V gosteh na Polzeli so domačim Hopsom vrnili za lanski poraz prav tako v 1.krogu, ko so Polzelani zmagali v Šenčurju. 

Za odločilno prednost Gorenjcev sta v drugi četrtini poskrbela Dino Murić in Smiljan Pavić, ki sta minimalni zaostanek spremenila v prednost sedmih točk. Po polčasu so se gostitelji približali na dve točki, a kaj kmalu spet zaostajali za 10. Prednost gostov iz Šenčurja pa vseeno ni narasla na razliko, ki bi Gorenjcem zagotavljala mirno končnico. Domači navijači so se nadejali zanimive končnice, ko so gostitelji sedem minut in pol pred koncem znižali na 62:64, a veselje je bilo kratkotrajno, saj so varovanci Radeta Mijanovića s serijo košev vnovič ušli na varno razdaljo. Štiri minute pred koncem so gostje po trojki Murića vnovič vodili za 11 in zmagovalec je bil znan.

Šenčur GGD bo 21. oktobra gostil ekipo Zlatorog Laško.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:

"Danes je zmagala ekipa, ki si je zmage bolj želela. Šenčur je na igrišču prikazal več agresivnosti, hkrati pa je imel neverjeten strelski dan za tri točke."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Zelo sem zadovoljen z igro svojih fantov. Do dveh točk smo prišli na težkem gostovanju, kjer bo verjetno zelo malo ekip vknjižilo zmago. Vendar je to šele začetek sezone in z mislimi smo že osredotočeni na sobotno tekmo proti Zlatorogu, ki bo vsekakor odigral boljše kot na srečanju drugega kola proti Sixt Primorski."

HOPSI POLZELA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 73:80 (23:23, 12:19, 19:17, 19:21)

Čup 18 (11 skokov), Collins 15, Bukovič 13; Pavić 22 (7 skokov), Murić (7 skokov) in Pavković po 19.

STATISTIKA


Vse novice / članki