ŠENČURJEVA DVORANA PRETRD OREH ZA OLIMPIJO

Šenčur ostaja neosvojljiva trdnjava za državne prvake iz Ljubljane. Še drugič v tej sezoni so Ljubljančani na Gorenjskem ostali praznih rok. Petrol Olimpija je doživela drugi poraz v Ligi za prvaka, Šenčur pa se je s tretjo zmago priključil boju za polfinale.

Podatek, da je Petrol Olimpija v drugem polčasu dosegla le 23 točk ali zgolj sedem košev iz igre, zgovorno priča o nemoči zasedbe Zorana Martića, ki je v prvem polčasu narekovala ritem igre in bila večji del v ospredju. Iz zaostanka 30:36 se je Šenčur v zadnji četrtini prebili v vodstvo 59:50, ki so ga gostje sicer ujeli (59:59), a nato v zadnjih slabih štirih minutah ostali brez koša in pomembnih dveh točk.

V tekmi z malo koši je vsaka napaka lahko usodna, po drugi strani je lahko vsaka najmanjša prednost lahko odločilna. Uvod je pripadel Petrol Olimpiji, ki je po prvi četrtini vodila za sedem (11:18). V drugi četrtini je Roko Badžim zadel dve trojki, Olimpija je imela devet točk prednosti in stabilnejšo psihološko prednost pred začetkom drugega polčasa. 

V nadaljevanju je bil Šenčur zbran in strpen. Jan Rebec je s petimi zaporednimi točkami v 24. minuti izenačil na 40. Minuto kasneje je s košem kapetana Smiljana Paviča Šenčur prvič na tekmi povedel (46:44) in v odprti tekmi so domači košarkarji vstopili v zadnjo četrtino s točko prednosti (51:50). Zaporedne uspešne akcije so prinesle trojko Dina Muriča ter koša Staphnoa Blaira in Jana Novaka, Olimpija je zapravila pet napadov in zmaga je bila na dosegu roke. Ljubljančani so se hitro pobrali in z zaporednimi točkami Tratnika, McCarrona in Domna Lorbka v 36. minuti prišli le na dve točki zaostanka. Rade Mijanović je zahteval minuto odmora, po njej pa je Igor Tratnik zadel trojko za minimalno vodstvo Petrol Olimpije (58:59). Zadnje štiri minute Petrol Olimpija ni zadel več, pri Šenčurju pa je Ramo Rizvić dosegel dve točki s polaganja in dva prosta met ter Miljan Pavković trojko za drugo letošnjo zmago proti Olimpiji. 

Prvi strelec tekme je bil Smiljan Pavić z 20 točkami (7 skokov), deset skokov in osem točk je zbral Dino Murić, pri gostih pa je Mitchell McCarron vknjižil 15 točk.

Šenčur bo v prihodnjih dveh kolih gostil Rogaško (14. 4.) in Sixt Primorsko (18. 4.).

ŠENČUR GGD : PETROL OLIMPIJA 66:59 (11:18, 18:18, 22:13, 15:9)

Pavić 20 (7 skokov), Rebec 11, Murić (10 skokov) in Rizvić (7 skokov) po 8; McCarron 15 (5 skokov), Badžim 13, Tratnik 7.

STATISTIKA

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Menim, da smo zasluženo premagali Olimpijo, kateri čestitam za borbeno igro. Tekmo sta na našo stran prevesila obramba in skok. Čestitam mojim fantom za zmago. Današnji obračun moramo čim prej arhivirati in misli usmeriti na sobotno srečanje. Zahvalil bi se našim navijačem, ki so pripravili zelo prijetno vzdušje in bili naš šesti igralec."

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:

"Zaslužena zmaga domačih."


Vse novice / članki