ŠENČURJEVI KADETI IN PIONIRJI V BEOGRADU

Pravo košarkarsko odločitev so sprejeli v Šenčurju, kjer so kadetom in starejšim pionirjem omogočili sodelovanje na beograjskem turnirju, memorialu Vukašina Kovačevića, ki ga je organiziral domači košarkarski klub Put.

Eden manjših in mlajših beograjskih klubov v zimskem času z balonom pokrije zunanje igrišče in tam je glavni poligon za kaljenje mladih košarkarjev od katerih jih večina upa, da bodo nekoč igrali za največja srbska kluba, Crveno Zvezdo ali Partizan.

Za večino košarkarjev je bila to prva mednarodna izkušnja in kot taka je naredila izjemen vtis prav na vse mlade Šenčurjeve upe. Odsevu Beograda in še posebej zgodbam, ki sežejo daleč po svetu, pa se, kako logično, niso uprli številni starši, ki so družno pospremili mlade košarkarje, za njih glasno navijali in dokazali, da podpirajo vsak košarkarski korak v KK Šenčur GGD.

Beograjsko ekspedicijo je spremljalo več kot 20 staršev, ki so spodbujali predvsem pionirsko ekipo, a tudi kadetom dali nekaj zagona s tribun, kar se je poznalo v boju za bronasto medaljo. Z nekaj zanimivosti so si košarkarji popestrili turnir v Beogradu, a žal samega centra mesta niso uspeli obiskati. Razlog pa povsem razumen. V soboto je bilo mesto v znamenju nogometnega obračuna med Crveno Zvezdo in Partizanom, zaradi nestrpnosti med navijači obeh ekip, pa so veljali najstrožji varnostni ukrepi. So si pa mladi košarkarji lahko ogledali tekmo ameriškega nogometa med beograjskim in milanskim klubom ter pri tem povezovali smernice enega in drugega športa – ekipni duh, hitri šprinti, točne podaje...

Glede na pogoje dela, ki jih imajo košarkarji v KK Put, so gorenjski mladci lahko hitro uvideli, da jim bodisi v matični dvorani v Šenčurju bodisi v Voklem nič ne manjka, morda le kakšen centimeter v višino ali pri obsegu bicepsa, saj so se beograjski vrstniki izkazali za močnejše. Pionirji in kadeti so klonili proti ekipi Put, v boju za bronasto medaljo pa so kadeti izkoristili priložnost, dve leti mlajši pionirji pa so za las zgrešili doseg najmanj žlahtne medalje.

Z vidika košarke je bilo gostovanje pomembno za vpogled v kakovost srbske košarke in pokazatelj, kako se Šenčurjevi mladci znajdejo nekje, kjer jih malokdo razume. Še posebej dobro pa tujina, četudi le par dni, koristi pri dvigovanju kolektivnega vzdušja in krepitvi prijateljstva med vrstniki, kot tudi znotraj selekcij KK Šenčur.  

Na koncu so vsi po vrsti izrazili upanje, da bodo takšne košarkarske zgodbe še polnile njihove košarkarske kariere.

Tekme pionirjev:

KK Plut - KK Šenčur :  76 : 33 

KK Plava Zvezda – KK Šenčur 38:31

Tekme kadetov:

KK Put – KK Šenčur 76:52

KK Prebolt – KK Šenčur 64:76

 
Galerija
 
 

Vse novice / članki