ŠENČURJEVI NAJMLAJŠI NA SONČKOVEM DNEVU

Na tradicionalnem Sončkovem dnevu v Novi Gorici, že 20. po vrsti, se je ponovno zbralo več kot 100 različnih klubov in društev iz Slovenije in bližnjih držav (Srbija, Hrvaška, BIH, Italija...). Med številnimi ekipami je bila tudi mlada Šenčurjeva armada, ekipi U9 in U11, torej generacije 2006 in mlajši.

Mlajšo ekipo U9 je sestavljalo 7 fantov in 4 dekleta, ki prihajajo iz treh osnovnih šol, Šenčur, Preddvor in Tržič. Pod vodstvom trenerke Maje Zajc, je ekipa odigrala tri tekme, proti Komendi, Miklavžu in Sarajevu. Ker Sončkov dan tekmovalno ni pomemben, se v nobeni izmed kategorij ne proglasi najboljših oz. nosilcev medalj, saj prav vsi udeleženci prejmejo enake medalje, vsaka ekipa pa za prikazano prejme pokal. Še posebej se je izkazala Hana Smolej, ki je prejela nagrado za najbolj kolektivno in borbeno igralko. Vtisi vseh v ekipi so bili izjemni, saj so še pred prihodom v Šenčur radovedno spraševali, kdaj bo naslednja košarkarska tekma.  

Uspešna je bila tudi ekipa U11, ki jo je vodil Jure Ribnikar. Proti Slovanu so bili mlajši pionirji Šenčurja še malce zaspani, kasneje proti Pazinu in Mega Leksu, pa je Šenčurjeva »pionirska vojska« pokazala, kakšna je pravilna košarkarska pot. Pazin je bil gladko poražen, med tem ko je Mega Leks, tudi posreči na koncu, minimalno slavil zmago. Ekipa se je izkazala, predvsem pa so bili fantje nasmejani in zadovoljni. Blaž Perko je podobno, kot pri mlajših Hana, prejel nagrado za najbolj borbenega košarkarja. 

Mladi košarkarji, iskrene čestitke, ker ste pokazali veliko energije in z nasmehom nastopili na največjem košarkarskem turnirju v Sloveniji.

Galerija slik

Vse novice / članki