ŠENČURJEVI PIONIRJI USPEŠNI NA DUNAJU

Avstrijska prestolnica že vrsto let gosti mednarodni turnir za mlajše selekcie, letos so slovenske barve, v kategoriji starejših pionirjev, branili izbranci Marka Ronerja, mladi Šenčurjevi upi. Od leta 1991 je Osterturnier Wienna basketball gostil številne evropske ekipe, ki se med velikonočnimi prazniki, raje kot bogato pogrnjeni mizi, prepustijo valu košarkarske energije in neposredne primerjave znanja z evropskimi vrstniki.

Na Dunaju je v vseh starostnih kategorijah sodelovalo skoraj 500 ekip, v Šenčurjevi kategoriji U16 pa 80. Čeravno so bili Šenčurjevi fantje leto mlajši od zasedb nasprotnih ekip, pa sta v uvodnem skupinskem delu turnirja dve zmagi vendarle romali v žep gorenjskih mladcev. V drugem delu tekmovanja, ko je bilo na vrsti razigravanje je Šenčur zabeležil še eno zmago in en poraz ter tekmovanje v štirih dneh zaključil s tremi zmagami in prav toliko porazi. 

Fantje in strokovno vodstvo (Marko Roner, Roman Horvat) so na igrišču prikazali močno vrednost kolektiva, zunaj njega pa so enostavno demonstrirali pripadnost klubu in skupnim ciljem ter željam. Tudi turistični biseri enega najlepših mest na svetu niso ostali skriti, saj je bil prost dan kot nalašč za odkrivanje nekaterih najbolj znanih dunajski predelov.

Za ekipo starejših pionirjev so na Dunaju nastopili: Gal Veronig, Janž Udovič, Jernej Klenovšek, Mark Žnidar, Nace Belehar, Nejc Jerše, Nek Kocijančič, Matija Stražem, Dragomir Šučur, Tai Ahačič, Žan Brankovič. 

Rezultati z leti zbledijo, spomini ostanejo večni. 


Vse novice / članki