ŠENČURJEVI VOJAKI PORAŽENI, A VSEENO PUSTILI DOBER VTIS

V obračunu Šenčurja in Sixt Primorske sta imela tekmeca različne želje in predvsem priprave na uresničitev le teh. Pri Primorcih se spogledujejo z ligo za prvaka, pa čeprav bosta tudi morebitni zmagi doma proti Unionu Olimpiji in v gosteh v Podčetrtku premalo, pri Šenčurju pa z dvigom energije in pripravo za boj za obstanek. Med tednom je Ernesta Novaka zamenjal Gregor Vodenik, mlad in perspektiven trener, a brez prvoligaških članskih izkušenj, ki pa bo na vsak način želel izkoristiti ponujeno priložnost.

Gostje so hitro povedli z osmimi točkami (13:21) in brez večjih težav držali prednost do konca prve četrtine, ko so vodili za devet (23:30). V nadaljevanju so najbolj razpoloženi domači košarkarji Hadžifejzović, Pavič in Pajič, slednji ja zaigral prvič po več kot mesecu dni odsotnosti zaradi poškodbe, držali priključek in Sixt Primorska je ob polčasu vodila le še za dve točki (41:43). 

Po 30 minutah igre je bilo izenačeno (63:63), gostje pa so do zmage prišli v zadnjih desetih minutah. Ob odličnem metu za tri točke (15/24, 62%) in širšemu izboru igralcev je zmaga zasluženo pripadla Primorcem, ki so imeli izrazito boljši met iz igre, dosegli so več podaj, medtem ko Šenčur velja pohvaliti za skok (39:28).

Duda Sanadze je bil z 21 točkami in metom iz igre 7:11 prvi strelec tekme, 15 točk, tri trojke in pet podaj je dodal Aleksander Ćapin, na drugi strani pa so do dvomestnega števila točk prišli Sead Hadžifejzović (16 točk), Marko Pajić (15 točk, 6 skokov) in Smiljan Pavić (15 točk, 8 skokov).

Do konca rednega dela lige Nova KBM, bodo Šenčurjani gostovali v Rogaški Slatini in gostili Krko.

Petek, 3. marec:

ŠENČUR GGD : SIXT PRIMORSKA 76:85 (23:30, 18:13, 21:19, 14:23)

Hadžifejzović 16, Pajić (6 skokov) in Pavić (8 skokov) po 15; Sanadze 21, Ćapin 15 (5 podaj), Gajić 13 (7 skokov).

STATISTIKA

Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Zanimiva in napeta tekma, v kateri smo naredili vse prav. Četudi to danes ni bilo dovolj za zmago, smo domači parket zapustili dvignjenih glav. V dvorano se bomo vrnili optimistični in samozavestni. Resnično verjamem v to ekipo."

Aleksander Sekulič, trener Sixt Primorske:

"To je bila tako mentalno kot tudi fizično zelo izčrpajoča tekma. Novemu trenerju Šenčurja Gregorju Vodeniku čestitke, da je uspel tako dobro pripraviti ekipo, ki je v prejšnjem kolu doživela poraz v Škofji Loki. Tekmo smo uspeli prelomiti dve minuti pred koncem in za razliko od nekaterih drugih srečanj v januarju smo tokrat končnico odigrali mirno in kontrolirano ter na koncu zasluženo zmagali."


Vse novice / članki