ŠENČURJU DERBI PROTI TAJFUNU

Dvoboj iz zgornjega dela Lige Nova KBM za obstanek so dobili košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe, ki so tako vpisali deseto zmago in naredili nov korak k ohranitvi prvoligaškega statusa. Smiljan Pavić je bil tokrat najučinkovitejši pod obročema za Šenčurjane z 19 točkami, učinkovit je bil zlasti v izvajanju prostih metov (7:8). Američan Malcolm Grant pa je bil najuspešnejši pri Tajfunu ter igralec tekme s 26 točkami, zadel je tri trojke v šestih poskusih.

Domači so bolje začeli prvo četrtino in povedli za deset (15:5) in kmalu za 12 (19:7), tik pred koncem uvodnih deset minut je bilo celo 22:7. Začetek druge četrtine so gostje znižali na osem točk razlike, a je Hadžifejzović s petimi točkami ponovno prinesel večjo prednost domači ekipi. Več energije in daljša klop Šenčurja je zadržala prednost, ki je ob polčasu znašala devet točk (40:31). V tretji četrtini so gostje s pomočjo Jereba in Granta prednost vztrajno zmanjševali, prišli celo na tri točke zaostanka, a je bila razlika pred začetkom zadnje četrtine pet točk v korist Šenčurja (58:53). V zadnji četrtini so predlanski prvaki izenačili na 58 in po zabijanju Spicerja povedli za dve točki. Kdo bi si mislil, da se bo Tajfun ustavil v 33. minuti tekme. Šenčur je ob prvem in edinem vodstvu gostov odlično odgovoril. Varagič in Martinčič sta zadela trojki, Collins in Pavič pa sta le še potrdila željo Šenčurja po četrti zaporedni zmagi v ligi za obstanek. 10 točk prednosti, slabe tri minute pred koncem, so domači košarkarji zlahka zadržali in z eno nogo potrdili cilj – obstanek v elitni slovenski klubski druščini.

Ekipa Šenčurja se je tako zavihtela na drugo mesto lige za obstanek in ima od po novem tretjeuvrščenega Tajfuna zmago več od četrtouvrščenega Podčetrtka pa štiri zmage več.  V petem krogu, 8. aprila bo Šenčur gostoval pri Podčetrtku pri ekipi Terme Olimia.

Statistika

ŠENČUR GGD : TAJFUN 76:68 (24:11, 16:20, 18:22, 18:15)

Pavić 19 (10 skokov, 5 podaj), Collins 10 (7 podaj), Varagič (6 skokov) in Martinčič (5 podaj) po 9; Grant 26, Sarajlija 9, Maček, Spicer (7 skokov) in Jereb po 7.

Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Po tej zmagi lahko povemo na glas, da obstanek v ligi ni cilj, ki bi nas pretirano motiviral. Smo na misiji, ki vključuje zmago tudi proti naslednjemu nasprotniku."

Jurica Golemac, trener Tajfuna:

"Povsem zaslužena zmaga Šenčurja, za kar jim čestitam. Tekmo smo zelo slabo odprli, v zadnji četrtini smo uspeli preiti v vodstvo, vendar v končnici nismo imeli moči, da tekmo zaključimo z zmago. Ponovno bi se rad zahvalil našim navijačem za podporo."


Vse novice / članki