ŠENČURJU UGAJA SLOVENSKA OBALA

Na gostovanje pri Portorožu se je Šenčurjeva odprava počutila bolje, kot nekaj tednov pred tem, ko je Portorož gostoval v osrčju Gorenjske. Izbranci Gregorja Vodenika so začutili, da bi dobra igra in posledično zmaga, prinesla ugodje pred zaključnimi boji v ligi za obstanek.

Domači so povedli s 5:2, a je bilo tudi vse, kar se tiče portoroške prednosti. Šenčur je vrnil z delnim izidom 10:0 in prvo četrtino dobil s 23:13. V drugi četrtini je po zadetih prostih metih Jana Rebca in koših Smiljana Paviča ter Marka Pajiča Šenčur povedel z dvomestnim številom točk in pokazal kdo je trenutno bistveno boljša ekipa. Tik pred polčasom sta zadela še Karavdič za Šenčur in Jovanovič za Portorož, prednost Gorenjcev pa je bila 20 (26:46).

V 26. minuti je Hadžifejzović povišal prednost Šenčurja na 31 točk (30:61) in tekma je bila dokončno odločena. Šenčurjev trener Vodenik je priložnost dal vsem košarkarjem, med drugim tudi mladima Stefanu Toviloviču (5 točk) in Maidu Čičiču (2). Pri Portorožu je bil edini kolikor toliko razpoložen Matija Radanovič (16 točk + 7 skokov), pri Šenčurju je največjo minutažo dobro izkoristil Hadžifejzović (17 točk). Ob koncu tekme je bila razlika v indeksnih točkah skoraj 80 v korist Šenčurja kar zgovorno priča o premoči Gorenjcev. 

Šenčurjani  se bodo v naslednjem krogu, v sredo 19. aprila doma pomerili z ekipo LTH Castings.

PORTOROŽ : ŠENČUR GGD 67:101 (13:23, 13:23, 14:29, 27:26)

Radanovič 16 (7 skokov), Borse 10, Katonar 9; Hadžifejzović 17 (7 skokov), Collins 15, Pajić 14

STATISTIKA

Konstantin Subotič, trener Portoroža:

"Ekipa Šenčurja je potrdila vlogo favorita in prišla do zaslužene zmage. Šenčurjani so bili boljši v vseh elementih igre, izkoristili pa so tudi daljšo klop in izkušnje. Čestitam nasprotnikom za zasluženo zmago. Tekmo smo odigrali po najboljših močeh, vendar je bilo to mnogo premalo za bolj izenačen dvoboj."

Gregor Vodenik, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Priložnost za igro so dobili vsi košarkarji in igrali tako kot je potrebno na takšnih tekmah. Držimo skupaj in smo že popolnoma osredotočeni na naslednjega nasprotnika."

Vse novice / članki