ŠENTJUR PRVIČ LETOS PORAZIL ŠENČUR

Potem ko so košarkarji Šenčurja GGD v letošnji sezoni že trikrat premagali Šentjurčane (dvakrat v pokalu Spar in na domačem parketu v ligi nova KBM), so bili tokrat premalo zbrani za novo zmago.

Štiri kroge pred koncem rednega dela je Šentjur na devetem mestu, ki vodi v bojrbo za obstanek, vendar pa so z dvema zmagama po prihodu novega stratega Jakše Vulića povsem izničili zaostanek za osmim mestom. Šenčur Gorenjska gradbena družba je doživela drugi zaporedni poraz, a pri 50-odstotnem izkupičku nima večjih skrbi, kar pa ne pomeni, da bo v naslednjih krogih delo lahko. Šenčur bo naprej gostoval v Stožicah, kjer ga čaka utrujena in ranjena Petrol Olimpija, nato bo gostil Rogaško gostoval pri prerojenem Heliosu ter v zadnjem krogu doma pričakal Ilirijo. Morda bo ena zmaga dovolj, zagotovo pa bi dve zmagi pomenili dokončno uvrstitev med osem najboljših oziroma Ligo za prvaka sezone 2017/18.

V Šentjurju so domačini zasluženo prišli do dveh točk, saj so bili od samega začetka zbrani, motivirani in natančni. Do odmora so si po zaslugi učinkovite igre v napadu, kjer sta niti vlekla Američana Corey Deandrey Allen in Marcus Samuel Williams, priigrali enajst točk prednosti, razliko so v tretjem delu igre povišali na 70:54 in nato tekmo suvereno pripeljali do konca.

Organizator igre Allen, za katerega je bila to šele druga tekma v dresu Šentjurja, je postal najkoristnejši igralec kroga - indeks 33. Dosegel je 27 točk ob metu 4:7 za tri točke in 7:9 za dve točki, ob tem pa je zbral 10 podaj ter po tri skoke in ukradene žoge. Pri Šenčurju sta bilo strelsko razpoložena Smiljan Pavič (21 točk) in Ramo Rizvić (17), slabšo tekmo pa ima za seboj Dino Murič, ki je v 22 minutah v statistiko vpisal 6 točk in tri skoke.

 

ŠENTJUR : ŠENČUR GGD 87:76 (21:22, 27:15, 22:17, 17:22)

Allen 27 (10 podaj), Bolčina 16 (8 skokov), Williams 15; Pavić 21 (9 skokov), Rizvić 17, Rebec 15.

STATISTIKA

Jakša Vulić, trener Šentjurja:

"Mojim fantom čestitam za odlično igro. Mislim, da smo celotno srečanje kontrolirali rezultati in zasluženo prišli do zmage. Šenčurju se je poznalo, da so v četrtek igrali pokalno srečanje z Rogaško, vendar to ne zmanjšuje našega uspeha. Zahvalil bi se tudi našim navijačem za podporo."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Zaslužena zmaga Šentjurja. Moji košarkarji so hoteli priti do zmage brez igre v obrambi, ker ni mogoče. V drugem polčasu smo se skušali vrniti v igro, vendar so bili Šentjurčani že preveč razigrani. Po takem srečanju nam preostane le to, da v naslednjem tednu odpravimo naše napake."

Vse novice / članki