Prva zmaga proti Krki in sijajen začetek Lige za prvaka

Novomeščani so v prvem delu tekmovanja v Ligi Nova KBM obakrat premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur, na uvodni tekmi lige za prvaka pa so morali priznati premoč gorenjskim tekmecem, ki so v dolenjski prestolnici bolj ali manj prevladovali od prve do zadnje minute.

Izbranci gostujočega trenerja Miljana Pavkovića so temelje za zmago postavili v drugi četrtini, ko so si priigrali 15 točk prednosti (35:20). Lepo zalogo v točkah v nadaljevanju niso zapravili, kljub občasnim kratkotrajnim padcem v svoji igri, so imeli vseskozi popoln nadzor nad tekmeci iz Novega mesta. Gorenjska obramba je bila zbrana in čvrsta, saj je v treh četrtinah prejela le 44 točk. Novomeščani so v zadnjih desetih minutah skušali uloviti GGD Šenčur , in to jim je skoraj uspelo. Dobro minuto pred koncem so se približali na štiri točke zaostanka (64:68), potem pa je izjemno, in to kar s trojko odgovoril Jan Rebec, ki je v Krki igral lani, takoj zatem pa je še en nekdanji igralec Krke, Matej Rojc, ukradel žogo Roku Stipčeviću in položil za neulovljivih devet točk prednosti. GGD Šenčur je bil hladnokrven in je zasluženo osvojil prvi par točk v ligi za prvaka.

V gorenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Ramo Rizvić z 20 in Jan Rebec s 16 točkami, medtem ko sta jih 13 dosegla Matej Rojc in  Dino Murić, ki je polega tega ulovil še 12 žog pod obema obročema in zbral šest podaj. 

GGD Šenčur se bo 14. marca v Ljubljani pomeril s Cedevito Olimpijo.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: "Izkoristili smo situacijo, ker je Krka imela kadrovske težave, pa tudi Damjanovič in Macura sta bila odsotna zaradi reprezentance. Mi smo odigrali zelo dobro tekmo, ki smo jo nadzorovali ves čas. Igrali smo v našem ritmu in zelo dobro ustavili Krkine igralce na zunanjih položajih. Naša obramba je delovala dobro."

KRKA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 69:77 (15:17, 19:27, 10:13, 25:20)

CELOTNA STATISTIKA

Foto: KK Krka

Vse novice / članki