SIXT PRIMORSKA BOLJŠA OD ŠENČURJA; OBA V ZGODOVINO

Košarkarji Sixt Primorske so novi pokalni prvaki Slovenije. V finalu zaključnega turnirja pokala Spar v Ljubljani so premagali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo s 83:63. Obe ekipi sta spisali nov mejnik in vpisali novo poglavje v zgodovini klubov. Sixt Primorska je osvojila prvi pokal v dve letni zgodovini, Šenčur Gorenjska gradbena družba pa je po prvi polfinalni uvrstitvi v pokal Spar uspešno zgodbo nadgradila z uvrstitvijo v veliki finale..

Sixt Primorska je do naslova prišla povsem zasluženo; v polfinalu je izločila branilce naslova, igralce Petrola Olimpije, v finalu pa je bila boljša od Šenčurjanov, ki so v polfinalu premagali Krko.

Koprčani so imeli tudi najboljšega igralca zaključnega turnirja; reprezentant Slovenije Matic Rebec je v finalu dosegel 28 točk (trojke 4:6, za dve točki 5:8) ter zbral pet podaj, štiri skoke in tri ukradene žoge (indeks 34).

Sixt Primorska, sicer tudi vodilna ekipa državnega prvenstva, je v finale vstopila kot favorit in to vlogo je na parketu tudi upravičila. Trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe Rade Mijanović je moral že v četrti minuti vzeti prvo minuto odmora (12:5), deset minut kasneje so imeli Koprčani prvič dvomestno prednost (26:15), tekma pa je bila več ali manj odločena po uvodnih minutah drugega polčasa, ko je bilo po delnem izidu 10:0 že 44:31.

Razliko dvajsetih točk je Sixt Primorska dosegla v tretji četrtini, ki jo je dobila z 28:14 (62:42), končna razlika pa je tudi realen slika razmerja moči na parketu.

Ob Maticu Rebcu so imeli dvomestno število točk pri Sixt Primorski še Mirko Mulalić (14 točk, trojke 3:5), Nebojša Joksimović (13 točk, 5 skokov) in Tadej Ferme 10, pri Šenčurju GGD pa sta bila najbolj razpoložena Dino Murić (15 točk, 9 skokov) in Miljan Pavković 13.

Finale pokala Spar 2017/18:

ŠENČUR GGD: SIXT PRIMORSKA 63:83 (10:17, 19:17, 14:28, 20:21)

STATISTIKA

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Najprej čestitke Primorski za zasluženo osvojen pokal. Danes so pokazali svojo kvaliteto. Hkrati pa čestitke tudi mojim fantom, lahko so ponosni na svojo igro od prvega kroga pokala do današnjega finala. Dali so vse od sebe, dobro smo se držali do 25. minute. Sedaj sledi premor, nato pa borba v Ligi za prvaka."

Dino Murić, košarkar Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Prvi polčas smo se dobro borili, bili smo blizu nasprotniku. V drugem polčasu pa so bili Primorci enostavno predobri, v obrambi niso našli rešitve za igro pick and roll z Rebcem. Odprl se jim je met in tekma je bila tako odločena že v tretji četrtini. Primorska je zasluženo zmagala, čestitam jim za prvi pokalni naslov."

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

"Čestitke igralcem, ki so odigrali vrhunsko, tako kot igrajo že celo sezono. Kapa dol igralcem, mojim pomočnikom in vsem v klubu. Moram se spomniti tudi na Valterja Jeklina, ki je močno pomagal ekipi na začetku sezone, zdaj pa moštvu odlično pomaga Matej Avanzo. Zahvaljujem se tudi Sixtu, ker nam je omogočil odlične pogoje za delo in nam na ta način omogočil da pridemo do takšnega rezultata."

Matic Rebec, košarkar Sixt Primorske in MVP zaključnega turnirja:

"Vedeli smo, da bo težko srečanje, da nam ne bo enostavno. Finale je ena tekma, mi smo se na njo dobro pripravili. V prvem polčasu smo morda odigrali malce nervozno, a smo ritem igre tempirali tako v tretji kot zadnji četrtini in si priigrali 20 točk naskoka ter prednost tudi zadržali. Mislim, da smo zasluženo zmagali."

Nebojša Jokismović, košarkar Sixt Primorske:

"Zadovoljni smo, saj gre prva lovorika v Koper. Za tako mlad klub kot je naš je to sigurno lep dosežek. Vsi smo potihoma nekako pričakovali po tisti zmagi nad Olimpijo, da lahko pridemo do naslova prvakov. Ampak morali smo odigrati res dobro, 40 minut smo kazali zrelo in dobro igro in tako prišli do osvojenega pokala."


Vse novice / članki