SIXT ŠE PETIČ BOLJŠI OD ŠENČURJA

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so serijo štirih domačih tekem v petih krogih končali s porazom proti Sixt Primorski. Premoč so morali priznati Krki, Rogaški in v ponovitvi finala pokala Spar ekipi Sixt Primorske, vzeli pa so skalp državnega prvaka Petrola Olimpije. Gorenjci so tako padli na 3-6, Primorci pa so se povzpeli na 7-2 in so še naprej med glavnimi kandidati za polfinale Lige Nova KBM.

Primorci so odlično odprli tekmo in vseskozi vodili. Šenčur je zaostanek lovil in bil nekajkrat blizu – polčas 40:43. Zaključni del 3. četrtine je bil v znamenju trojk; za Šenčur Jan Rebec in Ivan Koljević, za Sixt pa Mirko Mulalič in Matic Rebec. Svoje je dodal še Čakarun in gostje so pred zadnjo četrtino vodili za 13 točk (58:71). Po dveh minutah zadnjega dela igre so Primorci prednost povišali na 16 točk naskoka in bližina peto letošnje zmago proti Gorenjcem je bila očitna. Košarkarji Sixt Primorske so zadeli 16 trojk iz 25-ih poskusov (64%) – Šenčur iz enega poskusa več le štiri. Gostje so ujeli kar deset žog več od sicer ene najboljših centrski navez v Sloveniji, Šenčurjevih visokih igralcev Paviča, Gorjanca, Blaira in Muriča.

Prvi strelec tekme je bil domači as Dino Murić z 19 točkami (met 8:21, 9 skokov), za goste pa sta po 18 točk zbrala Matic Rebec (trojke 4:5, 3 skoke, 3 podaje) in Mirko Mulalić (trojke 4:8, 4 skoke), 16 jih je prispeval Marjan Čakarun (9 skokov), Shawn King pa je 12 skokom dodal šest točk.

V desetem krogu (21. 4.) bo Šenčur GGD gostoval pri Iliriji.

 

ŠENČUR GGD : SIXT PRIMORSKA 74:97 (13:25, 27:18, 18:28, 16:26)

Murić 19 (9 skokov), Rizvić 14, Pavić (6 skokov), Martinčič in Koljević po 9; Mulalić in Rebec po 18, Čakarun 16 (9 skokov).

STATISTIKA

 

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Zaslužena zmaga gostov. Enostavno smo bili preslabi pri branjenju meta z razdalje, saj smo Primorcem dopustili kar šestnajst trojk, čeprav so bili nekateri zadeti meti kar mala mojstrovina. V napadu nismo bili samozavestni pri odprtih metih. To sta tudi glavni zadevi, ki ju moramo popraviti pred nadaljevanjem Lige za prvaka."

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

"Čestitam fantom za osredotočeno igro in pravo energijo. Steklo nam je v napadu, kar se je odrazilo v visoki razliki. Tekma ni bila lahka, kot to kaže rezultat. Čestitam Šenčurju za borbo. Časa ni veliko, zato se moramo hitro pripraviti na naslednjo tekmo."


Vse novice / članki