V ŠENČURJU SPODRSNILO ZLATOROGU

V dveh uvodnih krogih državnega prvenstva je Šenčur vknjižil dve zmagi; gostujočo na Polzeli in domačo proti Zlatorogu Laško. Vedno neugodni Zlatorog, na čelu z nekdanjim selektorjem Alešem Pipanom, ni bil nikdar predmet predaje ali lahke poti do zmage. Vsakršna zmaga proti ekipi, ki vedno meša štrene najboljšim v Sloveniji, šteje dvojno, ali kot radi rečemo, potrjuje dobro delo ekipe, pravilen odnos do tekme ter taktično zrelost vseh vpletenih. 

Na uvodu tekme sta Šenčur v prednosti držala Smiljan Pavić in Dino Murić, ki sta skupaj dosegla prvih devet točk svoje ekipe. Domači so po šestih minutah igre vodili s 14:7, toda Laščani so našli priključek, po prvi četrtini so zaostajali za dve točki. Podobno je bilo tudi v drugi četrtini. Šenčur je pobegnil že na +9 (32:23), Zlatorog pa je večkrat spet našel moči in energijo za priključek. Tako je bilo po 20 minutah igre 37:35.

Pavić in Murić sta bila spet glavna akterja začetka tretje četrtine. V dveh minutah in pol sta svojo ekipo popeljala do prednosti 47:35, v 28. minuti pa so domači vodili že s +16 (60:44). Toda spet so nekoliko popustili, Zlatorog pa se je z delnim izidom 9:0 do konca četrtine, šest točk je dal Urban Zadnik in tri Nejc Barič, spet nekoliko približal (53:60).

Sredi zadnje četrtine je Zlatorog prišel na -6. Šenčur je vrnil s petimi zaporednimi točkami in zdelo se je, da je konec odpora gostov. A se Laščani niso predali do zadnje sekunde. 52 sekund pred koncem je Barič znižal na 75:79, Murić je zatem zadel dva prosta meta. Aleš Pipan je vzel minuto odmora, po njej je Miha Lapornik zgrešil met za tri točke, Pavić je ujel skok in Šenčurjani so se veselili druge letošnje zmage. Kapetan Smiljan Pavič je dosegel dvojnega dvojčka (23 točk + 16 skokov), dodal je še 3 podaje in skupaj dosegel kar 41 indeksnih točk. Prav gotovo za naziv MVP drugega kroga državnega prvenstva.

Pri domači ekipi so izstopali Pavić s 23 točkami in 16 skoki, Murić z 22 točkami in sedmimi skoki ter Ramo Rizvić z 20 točkami. Barič je na drugi strani zbral 24 točk in pet skokov.

V naslednjem krogu, 28. oktobra bo Šenčur gostoval v Kopru pri Sixt Primorski.

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Tekma je bila pričakovano težka in negotova do samega konca. Pred domačimi navijači smo prišli do pomembne zmage." 

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:

"Moji fantje se bodo morali zavedati, da se tekma igra 40 minut in ne 10 minut na tekmo. Ko smo igrali agresivno, borbeno in tako kot smo se dogovorili smo se vedno vrnili in na koncu bili celo v možnosti, da zmagamo. Ko smo malce popustili so to domačini izkoristili in danes zasluženo slavili." 

ŠENČUR GGD : ZLATOROG LAŠKO 81:75 (19:17, 18:18, 23:18, 21:22)

Pavić 23 (16 skokov), Murić 22 (7 skokov), Rizvić 20; Barič 24 (5 asistenc), Polutak 14 (11 skokov), Lapornik 10.

STATISTIKA

 


Vse novice / članki