SUBOTIČ ZAČEL Z ZMAGO, PADLA JE KRKA

V prestavljeni tekmi 7. kroga med Šenčurjem in Krko, le ta bi morala biti meseca novembra, so domači košarkarji pokazali pravo srce in neomejeno energijo ter zavoljo borbenosti in vztrajnosti premagali ABA ligaša iz Novega Mesta.

Krka je v športni dvorani bolje začela, najprijetnejše presenečenje je bil Jakov Stipaničev, ki je dosegel osem točk (dve trojki) od prvih desetih gostov. Kmalu je z dvema odprtima trojkama vrnil Miljan Pavkovič. Gostje se bolje znašli pod košem, kjer sta zadela Stipaničev in Škedelj, zato je 2,32 do konca prve četrtine domači trener Konstantin Subotič posegel po minuti odmora. Po minuti odmora je Pavković dosegel še eno trojko ter dva prosta meta in rezultat je bil izenačen na 19. Zadnji koš v uvodni četrtini je za Krko dosegel 18-letni Leon Strgar.

Začetek druge četrtine je pripadel novomeščanom, ki so zadeli dve trojki (Osolnik in Marinelli) ter povedli za osem točk (22:30). Po minuti odmora, ki je dobro dela Šenčurju, je še naprej navduševal Miljan Pavkovič, ki je do 17. minute dosegel kar pet trojk. Dobri dve minut pred polčasom je bilo 38:38. V 18. minuti je po košu Ismeta Sejfića Šenčur prvič na teki povedel z 42:41. Izjemen je bil zaključek polčasa, ko je najprej trojko zadel Marko Popadić, le tri sekunde pa je vrhunsko izkoristil Miha Škedelj, ki je ob pisku sirene zadel prek polovice igrišča. Ob polčasu je Šenčur vodil 47:46.

Z več energije so domači igralci vstopili v 3. četrtino in po trojki Rama Rizvića povedli s 54:48. Po novih dveh točkah Rizvića pa je bila prednost že devet točk (57:48). Simon Petrov je bil primoran zahtevati minuto odmora in po njej je odgovoril s peterko Bratož, Marinelli, Lapornik, Cinac in Lalić. Krka je prišla na pet točk zaostanka, a sta v zadnji minuti Rizvić in v protinapadu Nejc Martinčič poskrbela za lepo prednost Šenčurja (71:63).

V zadnji četrtini se je Krka v vsega dobri minuti približala na točko zaostanka (71:70). V nadaljevanju je vseskozi vodil Šenčur, a večje prednosti si ni uspel priigrati. Tekma se je odločila minuto in pol pred koncem ko je trojko zadel Rizvić (90:84), v naslednjem napadu Krke, pa je Dino Murić prilepil blokado Dinu Cincu. Po dveh zadetih prostih metih Uroša Zadnika 29 sekund pred koncem je bila tekma odločena. Šenčur je zmagal petič v letošnji sezoni in se tako priključil ekipam, ki se bodo borile za mesta v ligi za prvaka.

Naslednjo tekmo bo Šenčur igral v gosteh v Rogaški Slatini, v soboto, 5. januarja ob 19. uri.

Statistika
 

Vse novice / članki