24. JANUAR 2023 ZA ŠENČURSKO ZGODOVINO

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so v Banja Luki, prvič v zgodovini, zmagali v konkurenci ABA 2 lige. 14 ekip regionalnega tekmovanja se v 4. košarkarskem mehurčku meri v dvorani Borik, GGD Šenčur, pa se je pomeril s še enim letošnjim novincem moštvom TFT Skopje. Zmaga z 91:74 je bila plod zanesljive in kombinatorne igre v zadnjih minutah, ko se obramba TFT povsem izgubila, varovanci Miljana Pavkovića, pa so končno pokazali precejšnjo mero poguma, predrznosti in samozavesti. 

Uvod v tekmo 8. kroga ni bil najbolj obetaven saj je TFT povedel z 12:7, a je do konca četrtine  GGD Šenčur strnil svoje vrste za 16:16. V drugi četrtini je Američan Buttrick zadel dve trojki in TFT je vodil z 28:22. Po minuti odmora pa se je začel lov za skopsko ekipo. GGD Šenčur je v zadnjih treh minutah druge četrtine naredil delni izid 10:0 in ob polčasu je ekipa iz Šenčurja vodila s 40:35. V tretji četrtini sta Ahmedović in Murić zadevala pod košem, Martinčič je zadel trojko in GGD Šenčur je vodil z 12 točkami razlike (56:44). Do konca četrtine se je TFT približal (59:54) in obetala se je dramatična zadnja četrtina. Ob začetku zadnje četrtina sta Tešić in Martinčič poskrbela za delnih 5:0. Na polovici zadnjega dela igre je Haughton z zabijanjem poskrbel za nevarnost, saj se je TFT približal na 69:63. Pavković je zahteval minuto odmora in po njej se košarkarji GGD Šenčur niso več ozirali za tekmeci iz Skopja. Ko je Martinčič dobri dve minuti pred koncem zadel trojko od table, je bilo jasno, da ekipa po sedmih porazih, ne bo dopustila še enega. Walford je dosegel pet točk zapored, Rojc pa je s črte prostih metov zabil še zadnje žeblje.

Prva in zgodovinska zmaga v ABA 2 ligi je zaslužena in plod odlične kombinatorike vseh, ki so stopili na igrišče. Igralci so odlično reagirali po vsaki minuti odmora ter dosegli nekaj izjemnih statističnih dosežkov. Zadnjo četrtino je GGD Šenčur dobil z 32:20. 62 doseženih točk v raketi je drugi najboljši dosežek letošnje sezone, kar 27 asistenc pa je tretji najboljši rezultat po osmih krogih ABA 2 lige.

Kapetan Dino Murić je dosegel tretji dvojni dvojček sezone (19 točk + 13 skokov), Emir Ahmedović s prav tako 19 točkami, pa svoj strelski rekord. Nejc Martinčič je dosegel 14 točk, od tega štiri trojke, Lucas Walford pa je dodal še 11 točk. Odlična sta bila tudi oba organizatorja igre Jan Novak in Matej Rojc, ki sta skupaj dosegla 14 točk in izjemnih 17 asistenc ter imela odličen +/-.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Igrali smo proti dobremu nasprotniku, ki igra moderno košarko z veliko protinapadi. Njegova conska obramba nam je delala veliko težav. Šele v zadnji četrtini smo uspeli narediti nekaj večjo razliko. Mislim, da je odločila naša daljša klop, kar se je poznalo pri igralcih TFT, ki so bili verjetno bolj utrujeni. To je velika zmaga za nas, kar nam bo pomagalo predvsem pri psihični stabilnosti v tekmah, ki sledijo

Vse novice / članki