TESEN PORAZ DOMA PROTI LASTOVKI

V drugem krogu lige za obstanek je Šenčur doma gostil domžalsko Lastovko, presenetljive finaliste letošnjega pokala Spar. Po porazu v preteklem krogu v gosteh proti Hopsom, je bil cilj Gorenjcev en sam, povrniti zapravljeno priložnost iz Savinjske kotline.

Še pred začetkom tekme je gledalce razveselila krajša podelitev Smiljanu Paviču, ki si je z odličnimi igrami v prvem delu prvenstva prislužil naziv najbolj koristnega igralca. Paviču je priznanje izročil prvi slovenski košarkar, ki je zaigral v ligi NBA, Marko Milič.

Varovanci trenerja Igorja Kešlja, žal že od začetka tekme niso povezali čvrste obrambe z dobrim napadom, očitno pa je zmanjkalo tudi želje in energije. Čeprav se je po poškodbi v ekipo vrnil neumorni borec Štefan Kosec, pa je bila njegova energija premalo za solidno Lastovko. Po prvi četrtini so gostje vodili za sedem točk, ob polčasu je Šenčur zaostajal le še za točko. Ko bi pričakovali višji nivo igranja domačih košarkarjev, pa je padec zbranosti ponovno povzročil rezultatski zaostanek desetih točk. V zadnjih desetih minutah je Lastovka vseskozi vodila, Šenčur pa je v zadnji minuti zaostanek znižal na štiri točke, takoj zatem pa so sodniki Paviču dosodili nešportno osebno napako, Mensud Julevič pa je s prostima metoma Lastovki priigral dokončno zmago.

Igor Kešelj, trener Šenčur Gorenjske gradbene družbe:

"Žal sem nam pozna odsotnost poškodovanih igralcev. Tekmo moramo čim hitreje pozabiti. Edina svetla stran srečanja je vrnitev Kosca, ki ga lahko kot edinega pohvalim za prikazano."

Andrej Žakelj, trener Lastovke:

"Vesel sem te zmage, še bolj pa tega, da so igralci znova igrali obrambo na nivoju zadnjih dveh mesecev in dojeli, da lahko zmagujemo le na tak način. A to so šele prve tekme, čaka nas še težek boj za obstanek. V Šoštanj se bomo podali kar najbolj osredotočeni."

Šenčur – Lastovka 62:67 (Špan 21, Pavič 14...; Šaškov 15, Pušič 14...)

Statistika

Vse novice / članki