TIVOLI PAŠE ŠENČURJU

Starosta slovenskih dvoran in kot mnogi pravijo, hram slovenske košarke, hala Tivoli bi bila zlahka tudi dom košarkarjev Šenčurja, ki so v 2. krogu državnega prvenstva dosegli prvo zmago. Ne samo prva letošnja zmaga, pač pa tudi lanski zaključni turnir pokala Spar je bil v Tivoliju in z njim zgodovinski finale. Pač, samo ena je hala Tivoli.

V obračunu Ilirije in Šenčurja je bilo hitro jasno, da bodo zmago odnesli varovanci Radeta Mijanovića, ki so si že zgodaj priborili prednost in jo brez težav zadržali do konca. S tem so nadaljevali niz uspehov iz prejšnje sezone, ko so dobili vse medsebojne tekme.

Prva četrtina je bila še dokaj izenačena, potem pa so gostje stopili na plin. V drugem delu so nenehno višali prednost, ki je do polčasa narasla že na 20 točk in si tako zagotovili mirno nadaljevanje.

Tudi drugi polčas je bil podoben; razlika se je sprva samo še povečevala, bilo je tudi že več kot + 30 (35:67), potem pa so gostje tudi nekoliko popustili in dovolili Iliriji, da je poraz nekoliko ublažila, še vedno pa je bilo na koncu visokih + 19 za goste.

Joshua Heath je bil s 16 točkami najboljši strelec pri domačih, gostje pa so imeli pet igralcev z dvoštevilčnim dosežkom, najboljša sta bila s po 13 točkami Smiljan Pavić in Marko Popadić.

Člani Šenčurja bodo prvo domačo tekmo igrali 27. oktobra ko na Gorenjsko prihaja Rogaška.

Saša Dončić, trener Ilirije:

"Današnja tekma je bila najslabša Ilirije od leta 2015. Edini krivec za to pa sem jaz. Čestitam Šenčurju za zmago."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Rad bi čestital svojim igralcem za profesionalni pristop in za pomembni dve točki. Ob enem pa bi se zahvalil Edu Muriću, ki je s svojo prisotnostjo dvignil raven naših treningov, saj smo imeli zaradi poškodb kar nekaj težav."

 

ILIRIJA : ŠENČUR GGD 62:81 (14:18, 10:26, 9:21, 29:16)

Heath 16 (8 skokov), Stopar 13 (8 skokov), Ružič 11 (7 skokov, 5 asistenc); Pavić in Popadić po 13, Morina 12. 

STATISTIKA

Vse novice / članki