TOČKO NA TOČKO PALAČA

Gorenjska gradbena družba Šenčur je s preobratom v drugem polčasu in dramatičnim zaključkom prišla do druge zmage v sezoni, hkrati pa Rogaški zadala prvi poraz v 1. SKL. Gostje iz Rogaške Slatine so imeli v prvem polčasu petnajst točk naskoka, domači pa so do prvega vodstva na tekmi prišli tik pred zaključkom tretje četrtine. Vse do konca sta se ekipi nato izmenjavali v vodstvu. Ko je Ramo Rizvić 39 sekund pred koncem zadel v zadnji sekundi napada za 77:72, je izgledalo, da bosta točki ostali na Gorenjskem, toda GGD Šenčur je Rogaški dal še eno priložnost. Trinajst sekund pred koncem pri vodstvu 78:77 je zapravil napad, podobno kot Slatinčani, ki so po minuti odmora krenili v zadnji poskus.

David Christopher Nichols, ki je dosegel redko videni trojni dvojček v Evropi (10 točk, 11 podaj, 10 skokov), se je zapletel in sploh ni prišel do meta na koš. Dvojni dvojček pri gostih je zbral Miloš Glišić (17 točk, 10 skokov). Prvi strelec tekme je bil David Kralj s 23 točkami, dve točki manj in 16 skokov pa je vknjižil Dino Murić.

V 5. krogu (24. 10.) bo GGD Šenčur gostoval v Šentjurju.

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Rogaška je takoj na začetku tekme prevzela pobudo na igrišču, igrala je svojo dobro igro in visoko povedla, česar si nismo želeli. Mi smo vztrajno iskali odgovor in ga našli v dobri obrambi, kar je bilo ključnega pomena. Vsak igralec je dal svoj maksimum in pomemben doprinos k težko prigarani zmagi. Čestitke ekipi za borbenost in pravi športni pristop.

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ROGAŠKA 78:77 (16:26, 17:19, 26:16, 19:16)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 2, Novak 11, Murić 21, R. Rizvić 14, Martinčič 3, Kralj 23, Daneu 2, Strmčnik 2.

Rogaška: Vujačić 5, Pelko 13, Nichols 10, Bernard 15, Glišić 17, Zupan 8, Blackshear 9.

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki