23. MAJA BODO TRENINGI TAKŠNI KOT SO BILI

Čeprav je Košarkarska zveza Slovenije dokončno prekinila s tekmovanji oz. prvenstvom v vseh kategorijah pa je rahljanje ukrepov v času pandemije kot naliv sredi puščave. Po 23. maju bodo možni treningi in tekmovanja v ekipnih športih. Od ponedeljka, 18. maja, pa bo dovoljena vadba tudi v vzgojno-izobraževalnih objektih.

Ob upoštevanju zdravstvenih priporočil bodo dovoljeni treningi in tudi rekreativna vadba v zaprtih prostorih. V to pa še niso vključeni fitnes centri, bazeni v zdraviliščih in podobni objekti.

Pri vseh dejavnostih je treba upoštevati navodila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki bo pripravil podrobna navodila, kako bodo lahko potekali treningi in tekme v ekipnih športih, kot je nogomet, ki je edini med ekipnimi najavil nadaljevanje sezone.

Že z 18. majem bo dovoljena prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, ta ukrep je povezan predvsem s počitniškim varstvom. Prav tako bo dovoljeno nadaljevanje usposabljanja strokovnih kadrov v športu, povezano s praktičnimi vsebinami in izpiti.

S 23. majem bo dovoljen tekmovalni in rekreativni šport tako v notranjih kot zunanjih športnih objektih in v naravi. Dovoljen bo stik med udeleženci, tudi ekipni športi v celoti; doslej je bila dovoljena le individualna vadba. Pogoje za to bo v prihodnje objavil NIJZ. Trenutno je namreč dovoljena vadba športnikom v športnih objektih in na zunanjih površinah, z izjemo šolskih telovadnic, vsem prebivalcem na zunanjih površinah in tudi tekmovanja registriranih športnikov, do vključno državne ravni, vendar brez stika med udeleženci. Od ponedeljka naprej bodo lahko treningi takšni kot so bili.

Vse novice / članki