UVODNA PORAZA RAZUMLJIVA

Košarkarji Šenčurja GGD so z odliko zaključili prvi del sezone, potem ko so v finalu pokala Spar proti Sixt Primorski klonili šele v zgodovinskem finalu in redni del lige Nova KBM končali na četrtem mestu ter se tako uvrstili v t.i. Ligo za prvaka, kjer bo v nadaljevanju nastopilo osem najboljših članskih ekip v državi evropskih prvakov. Kot edini gorenjski prvoligaš Šenčur pravzaprav ni imel veliko manevrskega prostora pri razmišljanju o poteku prvenstva. Zadosten razlog so klubske zdrave ambicije, še dodatno energijo da primat edinega gorenjskega prvoligaša in mnogokratno zbadanje na račun Šenčurja kot kraja, ali vasi, kot ga mnogi imenujejo. Šenčur, sicer eden najlepših krajev v Sloveniji, je najmanjši med vsemi košarkarskimi prvoligaši, a za njim stoji skorajda ves kraj, vodilna občinska struktura, čvrst in močan pokrovitelj ter najbolj zvesti navijači, ki jih sočasno premore tudi reprezentanca. V bran majhnemu Šenčurju se vprašajmo, koliko slovenskih klubov ima vse to kar ima KK Šenčur GGD.

To so razlogi, da so cilji neustavljivi in vir neusahljive energije vodilnih mož kluba in igralcev samih. Posrečena kombinacija izkušenj in prekaljenih košarkarskih mačkov ter nekaterih mladih ali neuveljavljenih igralcev je plod dela trenerja Radeta MIjanovića, ki s svojo mirnostjo odnaša nervozo te prinaša dobro počutje igralcev na igrišču. Le ti, tako trenerju kot tudi navijačem, vračajo z zmagami, celo takšnimi kot so doma proti Petrolu Olimpiji in v polfinalu proti Krki.

V nadaljevanju prvenstva štejejo le zmage in jasno, še naprej dobro počutje vsega igralskega kadra. Kot vsi klubi so tudi pri Šenčurju pogledali na košarkarsko tržnico in našli primerno menjavo ali bolje rečeno pomoč pri organizaciji igre, ki je bila dosedaj v rokah Miljana Pavkovića. Do konca sezono je močno zunanjo vrsto okrepil Ivan Koljević iz Črne Gore, eden največjih evropskih talentov letnika 1984. Že v prvem delu prvenstva je bilo od daleč vidno, da je udarna igla Šenčurjevega orožja centrska naveza Smiljan Pavič – Dino Murič. Prvi je postal najbolj koristen igralec rednega dela prvenstva, drugi je med najboljšimi in zagotovo prvi po energičnem pristopu k vsaki tekmi. Prav ta igralca pa zaradi bolezni nista nastopila na uvodnih tekmah, ko je Šenčur le s petimi igralci klonil v Rogaški ter bil do 35. minute v igri v Kopru proti Sixt Primorski. Zatorej za dva poraza nista ne usodna in še manj tragična. Tako Pavič kot tudi Murič se vračata na parket v soboto proti Iliriji, tako kot Šenčur, prijetnemu presenečenju prvega dela prvenstva.

Vse kar velja storiti je, podprite Šenčur na vseh domačih tekmah Lige za prvaka, tako kot je bilo vredno videti in doživeti na zaključnem turnirju pokala Spar v legendarni Hali Tivoli.

Tekma proti Iliriji bo v soboto 17. marca ob 19. uri v športni dvorani Šenčur.

Vse novice / članki