V derbiju boljši domžalski košarkarji

Helios Suns se je maščeval za poraz v Šenčurju in tako ostal sam na vrhu lestvice Lige Nova KBM. Domžalčani imajo en poraz – tistega iz Šenčurja, Krka dva, Gorenjska gradbena družba pa tri poraze. 

GGD Šenčur je bolje vstopil v tekmo in po prvi četrtini vodil za tri točke (16:19). V drugi četrtini, ki jo je Helios dobil s 23:15, je imel GGD Šenčur težave pri iskanju modrih rešitev v napadu, oteževalna okoliščina pa je bil tudi boljši skok domače ekipe, ki je ob polčasu vodila 39:34. Igra v prvem polčasu ni navdušila, a je bilo pričakovati boljši drugi del tekme. V nadaljevanju pa se je v športni dvorani Domžale zgodilo marsikaj, tudi nekaj stvari, ki se verjetno ne bi smele. Helios je hitro povedel za devet točk, pri GGD Šenčur pa je Jan Rebec zaradi ugovarjanja prejel tehnično napako; še prej mu je bila dosojena osebna napaka v napadu. Blaž Mahkovic je zgrešil prosti med, a sta z zabijanjem na noge dvignila tribune Bine Prepelič in Tibor Mirtič. Helios je vodil za 11 (45:34), Miljan Pavković pa je ustrezno zahteval minuto odmora. Kmalu zatem je tekmo zapustil prvi center Heliosa Leon Šantelj, ki je dobil osebno napako in nato še tehnično napako. Helios se je zdel ranljiv, saj je obsedel Šantelj, na tekmi pa niso igrali Ferme, Oman in Pašajlić. Sledilo je precej napak na obeh straneh, ko pa je Ramo Rizvić položil za -5 (48:43), pa je morebitni dvig GGD Šenčur z minuto odmora prekinil domači trener Dejan Jakara. Ob slabši dnevni formi nekaterih košarkarjev GGD Šenčur, je Helios do konca 3. četrtine ušel celo na +11 (56:45).

V začetku zadnje četrtine je pri domačih tehnično napako dobil še kapetan Mahkovic (simuliranje osebne napake) in pot do strelskega priključka je bila za GGD Šenčur odprta. Igro Heliosa sta nosila Američan Ervin in Avstralec Jois, vseeno pa so varovanci Miljana Pavkovića vendarle resno ogrozili Helios. Nejc Martinčič je zadel dve trojki in slabe štiri minute pred koncem je Helios vodil s 66:61. Po prostih metih Mateja Rojca in košu Hasana Rizvića je bil zaostanek Gorenjcev le še tri točke (68:65). Po minuti odmora sta odlična odgovorila Ervin in Jois, po vodstvu Helios Suns z 72:65 pa je bilo upanja za GGD Šenčur vse manj. Ervin je v zadnji minuti zadel še enkrat in sprožil nejevoljo pri Janu Rebcu, ki je Američana, povsem brez potrebe, na sredini igrišča zrušil po tleh. Sodniška trojka, ki je imela na derbiju precej težav, je podelila še nekaj tehničnih napak (igralci in trenerji so prišli na igrišče), Rebec pa je po odločitvi ustrezne komisije na KZS dobil kazen prepovedi igranja na dveh tekmah.

Miljan Pavković: " Zaradi naših napak je Helios prevzel nadzor na tekmi. V trenutkih, ko smo se vrnili, smo začeli metati s slabih položajev, izgubljali smo žoge... Zadovoljen sem z energijo v naši ekipi, ampak moramo igrati bistveno bolj pametno in precej manj nervozno.

HELIOS SUNS : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 75:65 (16:19, 23:15, 17:11, 19:20)

Statistika

 

Del zapisnika delegata KZS:

Ugotovitve in sklepi:

1. Igralcu Rebec J. (KK Šenčur) se v skladu s 100. členom Tekmovalnih propozicij izreče suspnez in v času suspenza ne sme nastopati, voditi ekipe ali opravljati drugih dolžnosti v košarki.

2. Proti odločitvi komisarja lige o izrečenemu suspenzu zaradi izključitve ali odstranitve, ki lahko velja za obdobje do največ treh tekem, ni možna pritožba.

3. KK Domžale se zaradi dosojene tehnične napake trenerju, Jakara D., zaradi nešportnega vedenja - nespoštljiva komunikacija z igralcem nasprotne ekipe - kaznuje z denarno kaznijo 200 EUR.

4. KK Domžale se zaradi dosojene tehnične napake igralcu, Šantelj L., zaradi nešportnega vedenja - vznemirjanje nasprotnika - kaznuje z denarno kaznijo 100 EUR.

5. KK Domžale se zaradi dosojene tehnične napake igralcu, Carlbe Lee E., zaradi nešportnega vedenja - simuliranje osebne napake - kaznuje s kaznijo 50 EUR.

6. KK Domžale se zaradi dosojene tehnične napake igralcu, Mahkovic B., zaradi nešportnega vedenja - simuliranje osebne napake - kaznuje s kaznijo 50 EUR.

7. KK Šenčur se zaradi dosojene tehnične napake igralcu, Rebec J., zaradi nešportnega vedenja - nespoštljiva komunikacija s sodnikom - kaznuje s kaznijo 100 EUR.

8. KK Šenčur se zaradi dosojene tehnične napake trenerju, Pavković M., zaradi nešportnega vedenja spremljevalca kaznuje s kaznijo 200 EUR.

9. KK Šenčur se zaradi dosojene izključujoče napake igralcu, Rebec J., zaradi nešportnega vedenja kaznuje s kaznijo 200 EUR.

10. Komisar tekmovanja bo morebitne disciplinske ukrepe v zvezi s trenersko licenco trenerja ekipe GGD Šenčur, Pavković M., sprejel po odigrani tekmi 13. kola DP.

Izenačeno in razburljivo srečanje, odločeno v končnici.

Komisar tekmovanja je na podlagi vložene disciplinske prijave sprejel naslednji

SKLEP:

1. Igralec Rebec Jan, roj. 28. 9. 1993, matična košarkarska številka 100485, se zaradi vložene disciplinske prijave zaradi dosojene izključujoče napake zaradi grobega nešportnega dejanja nad igralcem nasprotne ekipe kaznuje s prepovedjo nastopa na dveh (2) tekmah. Kazen se izvrši na tekmah 13. in 14. kola Lige Nova KBM.

Dodatna denarna kazen klubu se ne izreče.

 

Vse novice / članki