V DOMŽALAH TESNO, A NE ZA ŠENČUR

Košarkarji Šenčurja GGD so v nizu petih zahtevnih preizkušenj zabeležili drugi poraz, sicer pa četrtega v skupini za prvaka.

Helios je povedel in vodil vso prvo četrtino, ob začetku druge že za deset točk (24:14). V 15. minuti je Mahkovic dosegel koš, domači pa so povedli za 15 in Šenčurju se ni prav dobro pisalo. Po minuti odmora sta zadela še mladi Bratec in center Đumić, vodstvo za 19 pa je bilo z vidika Gorenjcev kritičnih. V prvem polčasu enostavno ni ni delovalo, tako kot bi moralo. Čeprav je Helios v prvem polčasu vodil 51:36, so Šenčurjani ob koncu tekme pošteno zagrenili življenje tekmecev. Dino Murić in Smiljan Pavić sta dobre tri minute pred koncem svojo ekipo približala na 77:81. V 39. minuti je bilo po novih zadetih prostih metih Murića 81:83, nekaj sekund kasneje pa so gosti celo povedli - 84:83. Jaka Brodnik je 26 sekund pred koncem zadel koš za domačine, ki so spet povedli (85:84).

Šenčur je imel v zadnjih 20 sekundah dva meta za preobrat, toda Jan Rebec in Miljan Pavković sta zgrešila, žal je potem žogo izgubil Murić in ob hitri osebni napaki Rebca, je štiri sekunde pred koncem Jure Pelko zadel oba prosta meta in postavil končni izid.

Šenčur GGD je v prejšnjem kolu izgubil s Krko, v prihodnjih treh pa ga čakajo tri domače tekme proti Petrol Olimpiji (11.4.), Rogaški (14.4.) in Sixt Primorski (18.4.). 

HELIOS SUNS : ŠENČUR GGD 87:84 (22:14, 29:22, 16:23, 20:25)

Pelko 22, Mahkovic 14, Močnik 12 (10 asistenc); Murić 22 (10 skokov), Pavić (5 skokov) in Rebec po 15.

STATISTIKA

 

Jovan Beader, trener Helios Suns:

"Odigrali smo izvrstnih 25 minut, potem pa smo nerazumljivo padli. Sploh, ker smo imeli po dolgem času malo daljšo klop, zato si tega ne bi smeli dopustiti. Šenčurju smo v drugem polčasu dovolili preveč napadalnih skokov, iz katerih so nemalokrat tudi zadeli. Na koncu smo imeli veliko več sreče kot pameti, da smo tekmo dobili."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Bili smo priča zelo izenačeni končnici, ki jo je odločila ena žoga. Čestitam ekipi Heliosa za zmago in mojim fantom za borbeno predstavo v drugem polčasu. V prvem polčasu pa smo odigrali pod vsako kritiko."

 

Vse novice / članki