V Domžalah zmaga za dve točki, a potrebovali bi tri

Derbi zadnjega kola Lige Nova KBM za prvaka je odločal o prvem mestu, ki so ga osvojili košarkarji Helios Suns, zahvaljujoč višji razliki v koših v vseh tekmah drugega dela tekmovanja, medtem ko sta obe ekipi v drugem delu tekmovanja v medsebojnih dveh tekmah zmagali za dve točki. Nekateri so razmišljali celo tekmah prvega dela lige, kjer je bil GGD Šenčur uspešnejši ali celo, kdo je dosegel več točk v gosteh, a pravila FIBA, po katerih se ravna KZS, opredeljujejo, da je v izenačenem primeru dveh ekip tudi pomembna skupna koš razlika vseh tekem v ligi za prvaka. Helios ima koš razliko +90, GGD Šenčur pa +38.

V domžalski športni dvorani so dobre tri minute pred koncem tekme imeli Domžalčani prednost 71:65. Sledila je trojka Dina Murića in dva koša Gabra Ožegovića za vodstvo gostov, Leon Šantelj pa je domače pol minute pred koncem s črte prostih metov vrnil v vodstvo. V zadnjem napadu GGD Šenčurja je Murić zadel met za tri točke, Bine Prepelič pa je dve sekundi pred iztekom časa dobil žogo pod obroč, a je zgrešil neoviran met za podaljšek. Že osmi dvojni dvojček v ligi za prvaka je dosegel Dino Murić (15 točk + 11 skokov). Ponovno je bil odličen Ramo Rizvić (21 točk), dvomesten je bil tudi Gaber Ožegovič (15 točk). Trener GGD Šenčur Miljan Pavković tokrat ni mogel računati na Hasana Rizvića, Nejca Martinčiča, Jana Strmčnika in Jana  Rebca, povrhu pa se je med tekmo poškodoval še Srdjan Tešić.

Gorenjska gradbena družba Šenčur se bo v četrtfinalu na dve zmagi pomeril z Rogaško. Prva tekma je na sporedu 4. maja, druga 7. maja, morebitna tretja pa 10. maja.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »V Domžalah smo oboji odigrali zelo čvrsto tekmo. Mi smo imeli težave vso tekmo. Lovili smo domačine in nismo se predali. Precej igralcev je danes manjkalo, a tisti, ki so bili na tekmi, so igrali odlično in z vsem srcem. Prav zato jim iskreno čestitam. V četrtfinalu nas čaka Rogaška in moramo se dobro pripraviti

HELIOS SUNS : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 73:75 (15:17, 20:13, 20:21, 18:24)

Helios Suns: Ferme 7 (2:3), Pašajlić 7 (2:2), Mirtič 8, Ervin 7, Mahkovic 17 (6:8), Prepelič 12 (2:2), Šantelj 15 (5:6).

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Ožegovič 15, Rojc 8 (2:2), Murić 15 (3:4), R. Rizvić 21 (7:7), Malovčič 8, Tešić 2, Ahmedović 6.

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki