V DRUGEM POLČASU BOLJŠI OD KOPRA PRIMORSKE

V dvoboju v prvem krogu poraženih ekip so košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur zabeležili prvo zmago v prvenstvu. Koper Primorska po dveh krogih ostaja brez polnega točkovnega plena, čeprav je v dvoboju vodila tudi za 14 točk.

Primorci so dvoboj proti Šenčurju odprli udarno in ob koncu sedme minute na krilih Erjona Kastratija in Urbana Durnika vodili z 19:5. Domačini so se do konca četrtine približali na minus devet, v drugi četrtini pa so ves čas grizli in zmanjševali prednost Primorcev. Vodstvo so prevzeli pri izidu 41:39, varovanci Andreja Žaklja pa so odgovorili in polčas sklenili z delnim izidom 6:0 za plus 4.

Domači so v tretji četrtini zagospodarili na igrišču. Najprej so prišli v vodstvo, do konca tretjega dela igre pa prednost povečali na plus 10, ki so jo v zadnjih desetih minutah zadržali in na koncu slavili za devet točk.

Pri domačih se je z 21 točkami izkazal Nejc Martinčič, po 16 so jih dodali Ramo Rizvić, Dino Murić (16+10) in David Kralj. Pri gostih je bil najbolj učinkovit Kastrati s 26 točkami.

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčurja se bodo v tretjem krogu v soboto, 10. oktobra, v gosteh pomerili s Hopsi Polzelo. 

Konstanin Subotič: »V skoraj prazni dvorani smo v začetku tekme naredili veliko napak in dopustili KK Primorski do visoke prednosti. V drugi četrtini smo se zbrali, prevzeli pobudo na igrišču in zmanjšali nasprotnikovo prednost. Z dobro energijo, voljo in borbenostjo smo prišli do vodstva, ki smo ga zadržali do konca tekme. Zasluženo smo zmagali in prišli do prvih točk v sezoni. Ta zmaga je velika motivacija za naprej. Zavedamo pa se, da bomo morali še trdo trenirati, da bomo lahko uspešni tudi v prihodnje. Upamo, da bodo tribune kmalu polne, saj nam veliko pomeni podpora gledalcev.

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : KOPER PROMORSKA 89:80 (14:23, 27:22, 30:16, 18:19)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 3, Novak 11, Murić 14, R. Rizvić 16, Martinčič 21, Ivković, Kralj 16, Tesić, Daneu, Strmčnik 6.

Koper Primorska: Durnik 13, Rojc 13, Kastrati 25, Macura 8, Vončina 8, Radulović 3, Nemanič 9, Hrabar.

CELOTNA STATISTIKA

Vse novice / članki