V KOPRU ODLIČEN POLČAS PREMALO ZA ZMAGO ŠENČURJA

Košarkarji Sixt Primorske so prišli do šeste zmage v Ligi Nova KBM, Šenčurjani pa so ostali pri štirih, čeprav so še na polovici tekme vodili z enajstimi točkami prednosti. Zanje je bila usodna tretja četrtina (20:9), pa tudi v zadnji so bili Primorci rahlo boljši nasprotnik. 

Domačini so v sedmi minuti še s košem Troyja Franklina še vodili z 10:8, nato pa do konca četrtine niso več dosegli točke. Na drugi strani so bili gostje bolj natančni ter s košem Marka Pajiča povedli s 15:10. Boljšo igro je Šenčur prikazal tudi v drugi četrtini, v kateri je s trojko Borisa Jeršina prišel do osmih točk prednosti (23:15). Domačini so se jim s petimi zaporednimi točkami še približali na tri točke, toda podobno kot v prvi četrtini je končnica pripadla varovancem Ernesta Novaka, ki so s košem Smiljana Pavića na odmor odšli s prednostjo enajstih točk. 

V nadaljevanju so z odlično igro v obrambi Koprčani le ulovili Šenčurjane, izenačujoči koš je ob izteku tretje četrtine dosegel Bojan Radulović. Tekma se je v prid Primorske zlomila štiri minute pred koncem (58:56), ko sta za domače v 50 sekundah trojki zadela Gajič in Petrovič (64:56).

Šenčur bo 9. decembra doma gostil ekipo Rogaške.

Aleksanders Sekulić, Sixt Primorska: 

"Pričakovali smo čvrsto tekmo. V prvem polčasu smo se slabo odzvali na njihovo agresivno igro, zato tudi malo točk v začetnih minutah tekme. Nekaj živčnosti v obrambi je botrovalo temu, da je tekmec dosegel kar nekaj lahkih košev. Na srečo nas je rešil odmor med polčasoma. V drugem delu smo odigrali precej bolje v obrambi in posledično dobili potrebno samozavest za napad in tekmo končali s pozitivnim izkupičkom. Pohvaliti je potrebno vsakega, ki je stopil na parket." 

Ernest Novak, Šenčur Gorenjska gradbena družba: 

"Premehko smo odigrali drugi polčas in zapravili lepo priložnost za zmago."

SIXT PRIMORSKA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 66:61 (10:15, 15:21, 20:9, 21:16) 

Gajić 13 (10 skokov), Franklin in Radulović (9 skokov) po 11; Collins 11, Jeršin 10. 

STATISTIKA 


Vse novice / članki