V KOPRU ODLOČILA ZADNJA ČETRTINA

Pet točk naskoka Primorcev pred zadnjo četrtino ni kazalo na kaj drugega kot izenačen obračun do zadnje piska sirene v dvorani Bonifika. Šenčur je dobro branil prostor pod košem, razpoložena Murič in Rizvić pa sta bila dobro razpoložena, saj je trener Sixta Jurica Golemac vseskozi pritiskal na svoje igralce.

Po dobrem uvodu za domače in vodstvu s 27:10 so varovanci Radeta Mijanovića nase opozorili v drugi četrtini, v kateri so dosegli 28 točk in se ob odmoru približali le na koš zaostanka. V nadaljevanju so celo povedli, nato pa se je razigral Nejc Zupan. S sedmimi zaporednimi točkami je Primorce vrnil v igro, četrto trojko tekme je dodal Mulalić, polaganje pa Čakarun in "tigri" so po delnem izidu 15:1 znova povedli (66:61). Z odlično igro so nadaljevali tudi v zadnji četrtini, ta del igre začeli z devetimi zaporednimi točkami, se oddaljili na 75:61 in tekma je bila odločena. Sixt Primorska je edina neporažena ekipa v Ligi Nova KBM. Pred tem kolom si je prvo mesto delila s Petrol Olimpijo, Rogaško in Šenčurjem, po porazih slednjih treh pa so Koprčani prevzeli vrh lestvice. Do zmage so prišli težje, kot kaže končni rezultat - 87:77 oziroma razlika v 36. minuti - 80:64.

Nejc Zupan je 22 od svojih 25 točk dosegel v drugem polčasu. S statističnim indeksom 26 si deli naziv MVP kola skupaj z Domnom Bratožem iz Krke.

Šenčur naslednjo tekmo igra doma proti nekdanjim prvakom iz Šentjurja (4. november).

SIXT PRIMORSKA : ŠENČUR GGD 87:77 (27:14, 17:28, 22:19, 21:16)

(Zupan 25, Ferme 19, Mulalić 14; Rizvić 21, Murić 17, Rebec 12)

STATISTIKA 

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

"Čestitke fantom za izredno borbeno predstavo in zmago. Ekipa Šenčurja je zelo kvalitetna. Na začetku smo povedli, nato pa nekoliko padli v igri, tudi zaradi dejstva, da tokrat zaradi poškodbe ni igral naš prvi organizator igre Daniel Vujasinović, in smo posledično nekoliko izgubili ritem. Kljub temu smo v nadaljevanju zaigrali bolje, predvsem v obrambi, to je na koncu tudi odločilo tekmo in zasluženo smo zmagali." 

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Primorska je bila boljši nasprotnik in je zasluženo prišla do zmage. V tekmo smo vstopili slabo in gostiteljem dovolili, da se razigrajo. Težko se je bilo vračati v srečanje. Vseeno nam je uspelo, za preobrat pa nam je na koncu zmanjkalo moči.

 

Vse novice / članki